Поло мајица - практична и свестрана ствар у мушкој гардероби

За човјека је на првом мјесту увијек његов случај, а тек онда изглед и атрибути. Динамика савременог живота оставља мало времена за непотребно размишљање. Стога, у мушкој гардероби, предност се даје стварима које су универзалне, практичне и елегантне у исто вријеме. Идеална опција која испуњава све захтјеве рационалне реалности је мушка поло мајица. Упркос спортском имену, ствар је популарна међу људима различитих занимања, водећи нормалан живот.

Мало историје пола

Прва појава кошуље забележена је у време колонизације Индије. Енглески официри су се допали фасцинантним тркама коња и штапа које су држали локални становници. На тибетанском, названо је пулу. Војска је однета необичном игром и донела је кући.

Британци су, заједно са правилима, усвојили одећу за истезање трикотаже. Она је била родница модерног пола. Кошуља је изгледала као обична мајица са дугметом. Овом оковратнику додан је огрлица како би се врат заштитио од сунца. Рукави су изрезани до лакта, како се не би ограничавало кретање.

Француз Рене Лацосте је 1925. године закључио да је ношење поло мајице кратких рукава врло удобнотенис Повећао је дужину леђа и дао еластичност овратника. Нови модели пола почели су да шиве од лаганог памучног роњења. Неколико година касније дебагирана је масовна производња спортских кошуља под брендом Лацосте. Сви су били бели у складу са строгим захтевима турнира.

50-их година, енглески тенисер Фред Перри почео је да развија своје спортске моделе. Почео је да производи кошуље, обојене у различитим бојама. Поло мајице са логотипом на грудима и шареним пругама на овратнику постале су карактеристика енглеског произвођача.

Американци су одлучили да држе корак са Европом, а такође су креирали сопствену линију производа Поло Ралпх Лаурен. Колекција се састојала од модела од 24 боје. Од тог времена, званично име "поло" заглавило је иза спортских кошуља.

Пут до земље Совјета

Мода за обучене мајице дошла је у Совјетски Савез почетком седамдесетих. Овде су се, из неког разлога, звали бобови. Модерне ствари су одувек биле у недостатку, тако да није било лак задатак прекоморског пола. Ретко су се појављивали на слободном тржишту, било им је потребно сатима да стоје у реду. Шпекулантима или комисијама је било лакше да добију бобосе, мада је цена много пута премашила почетну цену.

Први модели фине вуне стигли су у СССР из Италије. Онда је дошао Мађарпроизводи од памучне трикотаже. Јефтине опције од синтетичких материјала почеле су да долазе из земаља социјалног логора Пољске и Румуније. Временом је домаћа индустрија ипак савладала нову производњу, чинећи бобос опште доступним типом одеће.

Како изабрати поло мајицу? Фото

По изгледу, поло представља симбиозу кошуље и мајице. Испод огрлице је обавезно кратка копча дугмади или дугмади. Рукавица је најчешће кратка и не достиже лакат. Много рјеђи су модели с дугим рукавима. На грудима се може налазити џеп закрпе.

У продавници је важно изабрати одећу одговарајуће величине и висине. Кошуља не би требало да буде превише пространа или претерано затегнута. Пре куповине, пожељно је испробати производ. Важно је да приликом савијања, ходања или померања руку, одећа не треба да ствара препреке. Човек у кошуљи треба да буде лаган и удобан.

Дужина производа је такође важна. Сматра се оптималним када доња ивица кошуље потпуно прекрива џепове. Ово омогућава да мушка фигура изгледа пропорционално. Са тако дугом кошуљом која се носи у хлаче, без страха да ће се појавити приликом савијања.

Модерне дизајнерске колекције нуде богатство модерних бобос опција, које се разликују по бојама, броју и облику дугмади, дугмади. Вери популарПоло мајица са везом на грудима или рукаву. Најчешће је то слика логотипа произвођача, амблем спортског клуба, симбол тима за игре или национална застава.

Стил поло мајице нема ограничења у погледу старости и величине мушкарца. Упркос чињеници да се ова одећа сматра симболом аристокрације, подједнако га воле људи свих друштвених слојева. Избор одређеног модела зависи искључиво од одредишта (до канцеларије, тренинга, предграђа или забаве са пријатељима) и могућих комбинација.

Шта могу да носим са поло мајицом?

Мајице су симбол слободе и једноставности. Кошуље се сматрају пословном одећом и есенцијалним елементом правила одијевања. Предност пола је у томе што се комбиновање спољних знакова две врсте одеће савршено уклапа у оквир демократског стила.

Све ствари које се могу приписати елементима паметног цасуала су погодне за спортске бобове. Главно правило са овим - компетентна комбинација боја. Класична композиција тамне и светлеће боје олакшава преузимање комплета за пословно окружење. На примјер, црна кошуља и плаве траперице стварају слику прикладне и одговорне особе.

Бела кошуља изгледа сјајно у пару са кардиганом или јакном. У таквој одећи, ушушканој у појас, погодно је да се појави на послу, иди насастанак или датум Овде су дозвољени различити избори у боји: поло мајица испод јакне или контрастна комбинација.

У креирању лежерног изгледа, комбинација пола са фармеркама, памуком и ланеним панталонама се сматра нормалним. Добар додатак је јакна за ветар или лагана јакна. У овом случају, кошуља је истрошена.

Једнобојна поло мајица, упарена са кратким хлачама или панталонама украшеним шаховским отиском, погодна је за шетњу на свежем ваздуху. У неформалном окружењу, свака боја је прихватљива, чак и најзасићеније боје. Занимљива опција је пругаста кошуља или шарени отисак. Погодне су обичне панталоне свих стилова и облика. Треба избегавати само комбинације са класичним кројем панталона са глачаном стрелицом.

У најновијим колекцијама мушке одеће често се налази плетена поло мајица. Оригинални производ је савршен за хладно време.

Вешто комбинујући поло мајицу са другим одевним предметима, човек ће изгледати самоуверено и достојанствено у свакој животној ситуацији.

)