Пословне хаљине: обратите пажњу на канцеларијски ормар

Пословне жене често проводе већину свог времена на послу. Због тога је потребно посветити посебну пажњу канцеларији. Поред класичних одела, потребно је укључити и пословне хаљине. Правилно одабрани модели украшавају пословну даму и чине је женственијом. Фотографије одеће које нуде модерни дизајнери омогућавају нам да схватимо да је модерна мода прилично демократска и да дозвољава употребу различитих стилова.

Основни захтеви

Сви модели пословних хаљина морају испуњавати одређене услове, а то су:

  • Неутрална боја . Одјећа мора бити прилагођена радном расположењу, тако да хаљине треба одабрати у неутралној схеми боја. Модели боја су прихватљиви, али нијансе треба да буду тамне и пригушене.

  • Сажетост . Модерне класичне хаљине пословног стила треба да имају најједноставнији рез. Одјећа не би требала садржавати елементе као што су искрени деколте, провокативни резови, бројни декоративни детаљи.

  • Елеганце . Препоручује се да одаберете моделе који су строги ијасне линије. Важно је да добијете хаљину која ће сакрити могуће мане фигурица.

Препоручени материјали

Дизајнери нуде да шиве хаљине за пословне жене из природних и мешаних тканина са ниским синтетичким садржајем. За зимске моделе препоручује се употреба вуне, габардина, костимираних тканина.

Шити летње пословне хаљине по могућности од памучних или платнених тканина. Чиста платнена одећа се не препоручује, јер је јако набрана. Али тканина са високим садржајем синтетике није најбољи избор, јер не обезбеђују нормалну циркулацију ваздуха.

Хаљине пословних канцеларија треба да изгледају елегантно и строго, тако да ће смешне цветне отиске бити неприкладне. Најбољи избор - обична одјећа, али можете носити и двобојну хаљину. Друга боја се користи за завршну обраду.

Светле боје у канцеларијској опреми су неприкладне. Међутим, није потребно облачити се само у црно и сиво. У већини случајева, у хаљинама је дозвољено да се користи тамно плава, тамно зелена, чоколада.

Лети можете шивати елегантне пословне хаљине од тканина лаких али неутралних боја, углавном у беж или сивој боји. Дозвољена је употреба тканине са геометријским узорком, обично је то хаљина у кавезу или пругаста.

Основни стилови

У модерној моди постоје следећи главни стилови пословних хаљина:

  • Класична директна . Ова опција се сматра оптималном чак и за најстроже одијевање. Савршен је за гојазне жене, али девојке које имају савршену фигуру могу да је више воле. Да би обична одјећа изгледала занимљивије, можете је зашити бијелим овратником и манжетама. Ова декорација је погодна не само за црну, већ и за било коју другу тамну нијансу. За зиму се препоручује шивање хаљина с дугим рукавима. А ако је канцеларија топла, онда можете остати на дужини рукава три четвртине или до лакта. Летње хаљине могу имати врло кратке рукаве, модели без рукава и на тракама у канцеларији нису прикладни.

  • Хаљина од плашта . Ово је још једна класична верзија канцеларијске хаљине. Његова разлика у односу на раван модел је присуство дубоких вертикалних туцкова на полицама и леђима. Захваљујући стрелицама, хаљина стиче уобличену силуету. Таква хаљина у класичној верзији се ушива без рукава и носи са јакном. Али можете одабрати опцију са рукавима.

  • Хаљина за кошуљу . Разлика у стилу је присутност преко споне до врха према дну. Таква хаљина може имати и равну и увучену силуету. По правилу се носи са појасом.

  • Обуци се мирисом . Још једна елегантна верзија уредске одјеће. Хаљине се шиве од меких и танких тканина. Важно је да се избегне претерано расцепљење.

Најпогоднија дужина за пословну хаљину било којег стила је миди. Ношење дугачке пословне хаљине у канцеларији ће бити очигледно неугодно, а дужина мини је неприхватљива за пословни имиџ.

Тип на фигура и стиль облека

Приликом избора стила хаљине, треба узети у обзир властити тип фигуре, јер одјећа треба да краси, а не наглашава, постојеће мане фигурице.

Хоургласс

За овај тип слике уграђени модели су идеални. Линијом струка можете додатно нагласити појас или појас.

Пошто се овај тип облика сматра најскладнијим, сваки облик се може изабрати, све док није превише дубок.

Овал

Проблематична област ове слике је одсуство струка и избоченог стомака. Дакле, за дјевојке с овом врстом фигуре најбољи избор би била класична равна хаљина.

Да би визуелно исцртали силуету, вреди изабрати моделе са вертикалним пругама или са вертикалним рељефним линијама - одлагањем, ивицама. Строго немојте да стављате хаљине за линије за резање.

Рецтангле

Даме са овим типом могу бити танке, али имају неизражен струк. Да би силуета учинили складнијом, користите туцке, сложене рељефе, визуелно формирајући струк.

Можете користити моделе са тамним уметцима са стране, стварајући илузију танког струка. Дно хаљине је боље направити лагано раширен.

Триангле

Даме чија је бутина линија знатно шира од линије рамена могу одабрати равне и уграђене моделе. Да бисте уравнотежили фигуру, морате се фокусирати на рамена. Да бисте то урадили, можете користити контрастну линију трим врата, белу крагну. Препоручује се да одаберете моделе са рукавима који се благо носе око врата.

Триангле инвертед

Са овим типом слике, напротив, линија рамена је шира од кукова. За такве фигуре најбоља опција - хаљине с баски. А да би се визуелно сузили линија рамена, препоручује се да се изаберу модели са резом у облику слова У или В. Рукавац хаљине треба да буде уски.

Избор хаљина у зависности од старости

Мора се рећи да је канцеларијска мода конзервативна, стога нуди класичне моделе младим дјевојкама и женама старијим од 40 година и 50 година. Друга ствар је да је у годинама теже задржати савршену фигуру, тако да морате пажљивије одабрати стилове и боје.

За посебен случај

У пословном животу не постоје само радни дани, већ и посебни догађаји. По правилу, хаљине за пословне састанке носе класик. Али боју одеће треба пажљиво одабрати. Психолози су одавно установили да неке од њих доприносепојаву поверења међу људима. Стога је за преговоре препоручљиво одабрати хаљине индиго боје, тамно плаво-љубичасте или засићене плаво-зелене нијансе.

Може бити ситуација да након посла морате ићи на пословну вечеру, и нема времена за промјену одјеће. У овом случају, хаљина за пословну вечеру, можете напустити уред, али додатке за њега покупити друге. Посебно је лако преобликовати вашу слику ако се као основа користи хаљина за плашт. Довољно је замијенити уредске ципеле елегантним ципелама, те пословну јакну с прекрасним тифетом и додати декорацију тако да се хаљина претвори из пословног у вечерње.

Ако на послу често морате да присуствујете разним службеним догађајима, онда ће бити потребне и пословне вечери. Ово је средња опција између уредске и елегантне одјеће. По правилу, стилови таквих хаљина остају прилично строги, али тканине користе други - баршун, велур, чипка, сатен. Можете шивати оригиналну хаљину са шишмишом и уском сукњом. Изгледа модерно и модерно.

С что сделать?

Перцепција лука много зависи од прибора. Да бисте створили слику успешне пословне даме, мораћете да обратите пажњу на квалитет коришћених делова.

Можете узети неколико јакни за хаљину. Неутрал Јацкетспогодан за свакодневне канцеларијске лукове. За посебну прилику можете купити бијелу или свијетло црвену јакну.

Најбоље ципеле су класичне ципеле, боје треба да буду неутралне. Непогрешив избор су беж ципеле. Такође можете користити моделе у црној или сивој боји. Хулахопке пристају од боје меса.

Торба мора бити правоугаоног облика. То може бити торба за торбу или торба са ковертом са крутим кратким ручкама.

Накит на послу допуштен је само строгим и не превише уочљивим. Не препоручује се носити више од једног драгуља одједном (вјенчани прстен се не разматра).