Ретро хаљине за дјевојчице - разне стилове и моделе

Мода - дама је променљива. Међутим, ако су неке одјевне опције „ходљиве“, онда постоје и оне које су заувек у историји моде. Први су на врхунцу популарности не дуго, али други постају класици, којима се повремено враћа мода.

Шта је ретро стил?

Ретро стилизована одећа су модели који су били модерни у прошлом веку од 20 до 90 година. Међутим, нису све деценије прошлог века оставиле значајан печат у историји моде. Најпопуларнији модели су хаљине у стилу 20-их, 50-их и 60-их.

Ретро стил је веома популаран код одраслих фасхиониста. Али чак и дечја мода не заобилази његову пажњу, тако да се хаљина за девојку у ретро стилу мора појавити у гардероби ваше кћери. Таква одјећа била би прикладна у матинеји, на породичној прослави и било којем другом догађају. Узимајући у обзир фотомоделе дечије хаљине, увек можете одабрати опцију која је идеална за вашу девојку.

в стиле Цхарлестон

Једноставна и једноставна хаљина у стилу двадесетих година има облик правокутника. Карактерише га ниска линија струка, равни прслук без стрелице и претеран декор, као и сукња од неколико волана. Хаљина може досећи до кољена или имати асиметричну сукњупродужавање на једној страни.

Таква хаљина изгледа мање снобовито него одећа са пуним сукњама, али девојчице од 8 до 10 година изгледају сјајно у њој. Шити такву хаљину из било које добро драпед тканине, сјајне тканине су добродошле. За декорацију користе каменчиће, ресице, баршун, перје.

Шта обући?

Да би ретро изгледали поуздано, потребно је да изаберете одговарајући прибор за њега. У зимском периоду, одећа се може допунити крзненим огртачем и дугим рукавицама. Љети користите свилени шал или перје. Можеш носити дуги низ бисера на дјевојци. Занимљив детаљ слике ће бити шешир за таблете са велом или вештачким цвећем.

Хаир Стиле

За Цхарлестон хаљину, потребна вам је одговарајућа фризура. У двадесетим годинама, вал стилинг је био врло популаран. Ова таласаста фризура се може урадити вашој ћерки, користећи производе за обликовање и копче за косу. Дугу косу треба сакупити у неуредну гомилу или увући у увојке.

У стилу "нови лук"

Средина прошлог века ушла је у историју моде као прослава женских модела. У моди су опремљене хаљине са бујним сукњама. Овај стил данас представља најпопуларније ретро хаљине за дјевојчице. Завежите их од сјајних тканина, често користите точкицу или цветни отисакцртање Овај стил у нашој земљи се често назива стилом "Дандиес", будући да су управо ове хаљине биле популарне током дистрибуције ове субкултуре.

Главне карактеристике ове хаљине:

  • обложени стезник;
  • рукави можда нису, али рукави фењера изгледају слатко на дечијим хаљинама;
  • сунцање од сукње;
  • Плишана, вишеслојна подсукња или подсукња са подсукње. И подсукња може бити контрастне боје.

Шта обући?

Хаљина у стилу "новог лука" не захтева велики број прибора, јер је светла сама по себи. Скоро једини украс је широки појас контрастне боје, може се везати величанственим луком на леђима или украшен вештачким цветом.

Можете носити кратке свијетле перле на врату дјевојке. Интересантан детаљ ће бити кратке рукавице.

Фризуре

Да бисте направили слику, можете направити високи реп или бабетте стил. За украшавање фризура користећи сатенске траке и обруче.

"Трапезиум" из 60-их

Ретро-хаљине за дјецу у облику трапеза су мање популарне, али ништа мање занимљиве. Овај стил се појавио шездесетих година, карактерише га слободна силуета, крајња краткост резања и дужина изнад колена. Ако се користи модел рукава, онда оводетаљ је исечен у облику трапеза.

Упркос тако једноставном кроју, елегантне дечије хаљине такође могу имати овај стил. Потребно је само одабрати одговарајућу тканину, као што је баршун или жакард. Интересантно је погледати хаљине на гитари на корицама. Хаљине, по правилу, имају завршну обраду у виду контрастног беја који се протеже уз руб, руб рукава и предњи зип. Хаљина израђена од тканине са металним ефектом изгледа елегантно, можете изабрати одећу јарких киселих нијанси.

Шта обући?

Лаконски дизајн хаљине захтева сажети прибор. Можете изабрати пластични накит за хаљине - перле или наруквице.

Хаирстиле

У шездесетим годинама, већина девојака коврчала је косу у увијачима или "кемију". Наравно, дете не би требало да ради перм. Фризуру можете учинити много лакшом: плетите косу кћери за ноћ у неколико танких плетеница. Ујутро, лагано растопите плетенице и фризура је спремна. Коса се може сакупити у репу или се закачити за сљепоочнице.