Ретро стил у одећи: главни трендови протеклих година

Ако проучавамо историју одеће, онда ће једна занимљива особина одмах постати очигледна. То је суштинска разлика између развоја савремених трендова из моде прошлих година. Ово је кратак временски период, који се уклапа у јаз од 20-их до 80-тих година прошлог века. Сваки модерни талас тог времена носио је у себи кардиналне промене стила одеће. Модерна мода готово не прави оштре флуктуације, она се равномјерније развија. За данашње трендове, типично је позивање на старе основе, на основу којих се гради ретро стил у одећи. Дакле, стара мода се враћа поново, браво!

Основе инспирације

Реч "ретро" на латинском значи "назад". Термин који симболизира повратак у прошлост користи се у опису вриједних предмета у домаћинству, традиције и културе прошлих времена. Што се тиче одеће, овај концепт подразумева поновно интересовање за спаљене сукње, елегантне фризуре, софистициране слике и шик одјећу. Другим ријечима, све што се носило прије много година.

Изградња нове је немогућа без позивања на прошлост. ОвоАксиом важи у било којој сфери живота, а за садашње дизајнере модни трендови протеклих година су неисцрпан извор креативне инспирације. Многострука ретро основа послужила је као основа за формирање и развој модних трендова као што су берба, гарцон, нови лук, арт децо, Цханел.

Карактеристические особности 20-их

Жеља жена да се еманципирају огледа се у свим облицима људске активности. Независност од мушкараца и постизање једнакости у раду, породици, друштвеном животу дали су дивној половини самопоуздање.

Глобалне промјене нису могле утјецати на изглед и одјећу. Дуге сукње су биле подрезане и замршене, ручно плетене грубе плетене чарапе замијењене су фином, фином свиленом робом, а уски корзети су уопће одбачени.

Слободни морал и бунтовни дух су се манифестовали у лаганим, слободним хаљинама са широким раменима и ниским струком, кратким фризурама „као дјечак“ и бројним украсима. У двадесетим годинама, жене су почеле поуздано да користе шминку и боју за усне са светлим ружем за усне. Женске слике су садржале блистав спој шика и софистицираности.

Надреализам и новости 30-их

Признате неме филмске звезде Марлене Диетрицх, Вера Хладна, Грета Гарбо постале су одраз модног стила.Управо су њихови шокантни ормари привукли општи интерес и жељу за имитацијом.

Одјећа за жене постала је удобна, практична и елегантна. Класични модели стекли су оптичку илузију, обогаћену геометријским сликама, животињским мотивима. Женственост и сексуалност су постале морална референтна точка у свијету моде.

У одећи су се појавили бројни набори, набори, наборани детаљи, који су пружали глатке силуете и лаку помап облика. У моду су стигли производи, ушивени уз косу линију тканине. Овај рез је створио узбудљив капут и мекане драперије.

Обнова живота у 40-50-тим

Догађаји Другог свјетског рата се у потпуности одражавају у одјећи народа. Луксуз, шик и елеганција у то време померили су се на страну, дајући место једноставности, скромности и функционалности. Затворена одећа, умерена дужина, високи овратник, удобне ципеле - све то су знаци ратног стања.

Са наступом мира, жудња за животом и жеља за обнављањем манифестовали су се у жељи да буду женствени и лијепи. Модне деколтеске хаљине са уским струком, уским струком и миди сукњом. Милост и милост су наглашавале дуге танке рукавице, малу торбицу од баршуна и шешир широких обода. За девојчице млађих година понуђене су уске капри хлаче, отварајући елегантне глежњеве.

Шминка је постала смионија и ведрија - очи су му биле наглашене широким црним оловком за очи, а његове усне биле су засићенецрвени руж. Мода 50-их година омогућила је женама да осете свој шарм и сексуалност, док су остале елегантне и елегантне.

Маднесс "Ренаиссанце Аге" 60-их - 70-их

Почетак наредне деценије обележио је револуционарни дух тог времена. Људи су потпуно осетили стабилност живота и поверење у наредном дану. Млади људи су свуда настојали да потпуно искоријене успостављене традиције и норме живота.

Широка употреба хипи моде довела је до појаве лабавих геометријских облика са етничким и биљним мотивима. Многе одеће су изгубиле свој родни идентитет, добивши унисекс карактеристике. Тако, фларед траперице, ципеле на гломазној платформи, светли велики отисци из кавеза, цвеће и грашак постали су једнако популарни међу женама и мушкарцима.

Ретро стиль в современној одежди

У модерној моди постоје бројни детаљи који су некада били популарни. Захваљујући машти дизајнера, они изгледају органски и лепо се уклапају са новим елементима. Жеља за самосталном комбинацијом ствари из различитих стилских трендова треба да буде смислена и умерена. Да би ретро-слика стекла индивидуалност и потпуност, потребно је слушати мишљење модерних стилиста.

  • Пре него што развијете својеодговарају у духу протеклих година, бавити се детаљним проучавањем њихових особина. Интересујте се за историју моде, проучите фотографије филмских звезда које су служиле као стилске иконе свог времена. Ово ће вам помоћи Марлене Диетрицх, Аудреи Хепбурн, Рита Хаивортх, Бригид Бордеаук, Гина Лоллобригида, Цатхерине Денеуве. Уроните у атмосферу протеклих година и окусите њену лепоту, помоћи ће вам да се осећате самоуверено и одговорно у новој хаљини.

  • Додајте своју слику полако у комаде. Почните са избором прибора, обуће, накита. Високе, уске чизме, лакирани ремен, полуцилиндар, дугачке перличке нити, ткана трака за главу, крзнени огртач - они ће понудити основни стилски стил слике.

  • Немојте поново креирати комплетно одијело које је некада било модерно. Он једноставно не може да се уклопи у вашу фигуру и чак изгледа смешно у односу на данашње реалности. Боље бирајте једну или две ствари које вас највише импресионирају - пространу кошуљу, шарену кравату или широке хлаче високог струка. Такође можете да останете на уској јакни, сукњи за звоно или светлој јакни са широким раменом.

  • Добра фризура и шминка ће бити добра подршка за слику.

Носећи малу црну хаљину од стране Цханел, већ ћете осјетити вјечну младост од давнинастиле.

Ретро ин цлотхинг фор мен

Циклична природа модерних трендова има статус регуларности и стабилне поновљивости. Ово је посебно уочљиво у мушкој одећи, која се, као што знамо, разликује конзервативношћу и оданошћу традицији.

Најпопуларнија слика у духу ретроа је костим стила. Блазер са светлим кавезом, панталоне, ципеле са суженим прстом, лакирана фризура помоћи ће вам да се приближите модерној ери 50-их

Тамно тродијелно одело, савршено скројено, и седење право на слици ће вас подсетити на двадесете. Широка кравата, хлаче са широком бакљом и обојена јакна постају прави одраз 70-их.

Још један популаран ретро изглед је одећа у стилу Харварда. Класично одело са поло мајицом и лепим кожним ципелама данас није неуобичајено. Ова слика припада категорији класичног узорка модерног модерног стила, чији су темељи положени прије много деценија.

Тајна успеха у стилу

Привлачност и популарност ретроа је због његове свестраности. Успешно комбинујући елементе неколико генерација моде, стил омогућава било којој особи да изабере за себе нешто неопходно. Добијена слика се по правилу разликује по одсуству маркица и карактерише особу као јединствену особу са одличним укусом.

Мало је вјероватно да ће ретро изглед изгледати прикладно.свакодневне проблеме и пословну рутину. У таквим околностима, он може изгледати помало старомодно и назадно. Али ватрена ретро забава или лежерни одмор с пријатељима омогућит ће вам да дубоко уроните у атмосферу прошлости и уживате у њој.