Рукавице рукавице: како изабрати и са чим комбинирати

У нашој клими тешко је радити без рукавица, јер је у зимском периоду шетња улицама без ове додатне опреме изузетно неугодна. Међутим, рукавице се користе не само за њихову намену, већ и за декорисање ансамбала. Поред уобичајених рукавица са затвореним прстима, недавно су рукавице постале веома популарне.

Историјска позадина

Име овог додатка дошло нам је од француског, у преводу француско име значи “без прстију”. Ово име описује овај модел што је прецизније могуће, јер затвара руку и ручни зглоб, остављајући прсте слободним.

Ако су у древним временима аристократи носили затворене рукавице, онда су рукавице биле популарне међу обичним људима. Чињеница је да је овај прибор омогућио да се руке држе топле, али леви прсти слободни без ометања извођења различитих радова. Међутим, временом су племените жене почеле да показују интересовање за такве оригиналне рукавице. Женске рукавице су дошле у моду у 19. стољећу. Носили су их не само у свакодневном животу, већ и на лоптицама и пријемима.

Какви су они?

У модерној моди рукавице су представљене у великом асортиману.

Рукавице су различите:
  • сезонске чарапе и израда;
  • дуго;
  • одобрењеботтом.

Материал

Сезона чарапа и сврха модела зависе од материјала који се производи. Дакле, ако се рукавице купују за ношење током хладног периода године, онда треба обратити пажњу на кожне рукавице са загрејаном подставом, као и на плетене моделе, а рукавице треба плетити од вуне и додати.

Љетни модели могу бити представљени рукавицама, које су повезане са шареним памучним нитима, као и са танким кожним рукавицама са перфорацијом. Овај додатак се не носи да би се заштитио од хладноће, већ искључиво за украшавање слике.

Постоје вечерње и рукавице за венчања. Направљене су од прелепих тканина - сатена, свиле, баршуна, чипке. Поред тога, модели могу бити украшени каменчићима, перлицама, везом од сатенских трака и другим декорним опцијама.

Рукавице се могу разликовати по дужини. Постоје и кратки модели који једва прекривају ручни зглоб, а издужени досежу до лакта или чак досежу ниво пазуха.

Избор дужине рукавица треба изабрати узимајући у обзир присуство и дужину рукава. Стилисти не препоручују истезање рукавице на рукаву џемпера или хаљине, јер овај начин ношења ствара ружни ваљак на мјесту, рукавица иде у рукав.

Разматра се најприкладније рјешењеако се између ивице рукавица и ивице рукава остане трака коже. Дакле, хаљини или јакни са рукавима до лакта, можете носити рукавице на дужину средине подлактице.

Али горе наведено правило важи само за лагану одјећу. Ако се дуге рукавице носе са капутом или јакном, рукавац може "преклопити" рукавицу. То јест, за крзнени капут дужине од три четвртине, треба одабрати рукавице дужине лакта.

Обликовање дна рукавица

Класичне рукавице изгледају као да одсецају прсте од обичних рукавица. Прсти могу бити потпуно слободни, али подијељени преградама. Постоје и модели у којима је фаланг прстију, први из длана, затворен.

Постоје и модификоване верзије отворених рукавица, које су такође рукавице. Ово је:

  • рукавице са петљом.У таквим моделима, задњи део је направљен у облику троугла, на углу на коме се налази петља која се носи на једном прсту;

  • набори рукавица. Ове рукавице су више као одсечене рукавице, јер прсти нису одвојени један од другог. Ове рукавице се држе због еластичности материјала.

Шта носе?

Рукавице се могу укључити у ансамбле различитих стилова, само требате одабрати прави модел.

Дакле, плетена од дебеле вунене пређерукавице ће изгледати добро са спортском опремом, као и са јакном или топлом јакном. Посебно практична опција су трансформаторске рукавице, које су опремљене додатним склопивим делом, који вам омогућава да у секунди претворите рукавице у врсту рукавица. Такви трансформатори су веома удобни на хладном, јер прсте можете отворити само ако је потребно, на пример, ако је потребно да користите мобилни телефон.

Кожне рукавице ће добро изгледати са класичним капутом или кабаницом. Ако је длака дугих рукава, онда је боље покупити рукавице кратке, мало дуже од зглоба. Дуге рукавице су савршене за капут с рукавом од три четвртине.

Вечерње рукавице се носе са коктел хаљинама или вечерњим тоалетима. Рукавице су изабране да се поклапају са тоном или принципом контраста. Бијеле или црне рукавице су погодне за готово сваку хаљину, али можете одабрати одговарајући модел боја.

Можете носити рукавице са повременом летњом одјећом. Дакле, кратким летњим хаљинама и сундрессима, кратке рукавице ће изгледати добро. Са траперицама бикер рукавице су складније комбиноване - кратке рукавице без прстију од танке коже, украшене металним заковицама.

Брендови

Митт рукавице се могу наћи у већини модних колекција.куће. Дакле, Лоуис Вуиттон бренд нуди кратке роцкер моделе направљене од црне коже и украшене копчама и заковицама. Рукавице из Цханела је романтични модел издужених рукавица од деликатне чипке, које ће савршено изгледати уз вечерњу хаљину.