Рукавице за дјечју хаљину: стилови, материјал, декор

Мода за рукавице, ношене за вечерње хаљине, појавиле су се у средњем вијеку. Али онда је овај прибор био доступан само девојкама и женама из племићких породица. Данас се ситуација промијенила, а свака дама може себи приуштити елегантну хаљину и печате, чак и ако је студентица у вртићу или ученик основне школе. Разумећемо шта су дечије рукавице за хаљину.

Стилови

За матинеје у вртићима, као и за друге свечане догађаје, многи родитељи купују балске хаљине за своје мале кћери. У таквој хаљини бебе изгледају шармантно. Али да би слика била комплетна, вреди додати додатну опрему. На примјер, покупите рукавице за дјечју хаљину. Овај предмет можете купити или ушити сами.

Који стил рукавица треба да преферирате?Најчешћа и погодна опција су рукавице . Ово је посебан стил рукавица, остављајући прсте отворене. Модел покрива само задњу страну длана, ручни зглоб и подлактицу. Дужина рукавица може бити различита - од средине подлактице или до лакта. Изаберите рукавице за девојчицу изнад лакта и не исплати их, оне су неудобне за бебу.

Рукавице држе ушице, које се стављају на средњи прст. Овај стил је универзалан. Он ће се приближити и величанственлоптаста хаљина и скромнија уз равну силуету.

Друга опција су рукавице високог квалитета, овај модел потпуно покрива прсте. Дужина рукавица, као и дужина рукавица, могу бити различите. Можете изабрати веома кратак модел, једва покривајући ручни зглоб, или можете преферирати издужену верзију.

Материали

Израђене дјечје рукавице за елегантну хаљину могу бити из различитих материјала. Најчешће се користи гипур, шифон, брокат, ликра. Сваки материјал има своје карактеристике.

Најудобније рукавице од еластичних тканина. Лијепо се уклапају у ручку и не ограничавају кретање. Посебно добар избор је ликра. Овај материјал је израђен од синтетичких (сировина је полиуретанских) навоја. Међутим, Ликра је, упркос свом вештачком пореклу, прозрачна, тако да девојка неће бити врела у рукавицама. Поред тога, ликра има висок степен еластичности, тако да рукавице задржавају свој облик и пружају потпуну слободу кретања.

Али рукавице од нееластичних тканина су мање удобне, јер ће стално пузати са својих руку, узрокујући много неугодности младом моднику . Ако и даље желите да шивате рукавице од шифона или броката, онда ћете морати да убаците гуму да би прибор држали на руци. Гума треба да се постави на ниво зглоба и на сваких 5 цмвисина модела. Али треба да подигнете гуму тако да она само држи рукавицу, али не стисне девојчину руку, иначе се може прекинути циркулација крви.

Ипак, верзија са еластичним тракама је изузетно непогодна, а такве рукавице изгледају мање привлачне, јер се не уклапају у руку. Стога је још боље одабрати рукавице за дјечје хаљине од еластичне тканине. Штавише, сада са додатком еластичне пређе чине различите тканине, укључујући чипку, брокат и шифон.

Дизајн

Украсите рукавице за лоптасте хаљине на различите начине. Најједноставнија, али и ефикасна опција за дуге рукавице од чипке или ликре је низ малих дугмади-бисера. Такве типке играју декоративну улогу, јер је за дијете боље шивати еластичне рукавице.

Могу се користити и друге опције декорације. На пример, мале лукове од сатенских трака, каменчића, чипке. Приликом одабира опције декорације, треба имати на уму да декорација рукавица треба да буде у хармонији са хаљином.

Како покупити рукавице до одела?

Најчешће, елегантне рукавице се стичу не само на тај начин, већ и на одређену хаљину. Али како изабрати најбољу опцију? Да ли рукавице одговарају боји са одећом или су изабране по принципу контраста? Да ли се хаљина и прибор морају поклапати? Да ли дужина рукавице и дужина хаљине зависе од тога?

Покушајмо одговорити на ова питања. Почнимо са дужином.Постоји опште прихваћено правило: што је краћи рукав хаљине, то су дуже рукавице . Ако хаљина нема рукав, онда можете да одаберете додатак до лакта (боље је да се изнад детаља лакше не носи). Ако се хаљине рукавима-лантерне, онда се уклапају рукавице дужине до средине подлактице или врло кратке, покривајући зглоб.

Могуће је одабрати текстуру и боју рукавица по властитом нахођењу. Модерна мода у овом питању не диктира никаква правила. Али ако је планиран свечани догађај (нпр. Вјенчање рођака), онда је боље одабрати опцију када хаљина и рукавице имају исту боју и текстуру. У овом случају, слика ће постати свечана и префињена.

Није потребно одабрати рукавице које одговарају тону, можете одабрати исту опцију боје, али другачији тон. На пример, носите златну хаљину са рукавицама бледог златног тона.

Ако се креира слободнија слика, можете одабрати боју рукавица према властитом нахођењу. Овај елемент можете учинити најсветлијом спотом. На пример, носите белу хаљину и гримизне или светлоплаве рукавице. Међутим, боја додатка мора бити подржана још једним елементом. На пример, широк појас, обућа или прибор за косу. Главна ствар при креирању слике је да се не претјерате са разноврсношћу боја, тј. Не користите у једнојвише од три различите боје.