Руски стил у одећи - богатство и луксуз руске традиције

Етнички стил одеће укључује богату листу националних трендова. На разнобојној листи, руски стил се истиче као светла атракција и оригинална изведба. У одећи садашњег тренда, карактеристична комбинација сматра се органском комбинацијом народних мотива са најновијим трендовима у светској моди. Практично сви модерни модни дизајнери, при стварању редовних колекција, не превиђају експресивни и шарени стил.

Исторически основие на актуалниот тренд

Руска мода је започела свој тријумфални марш широм свијета прије скоро стотину година. Потицај за то су били револуционарни догађаји из 1917. године. Као резултат великих трансформација, маса људи је била присиљена напустити своју историјску домовину и отићи у далеку неистражену емиграцију. Поред породичних драгуља, богати људи су узели и гардеробе испуњене богатом одећом у традиционалном руском стилу.

Разноликост светлих боја, необичних стилова хаљина, невероватних шешира и других спектакуларних елемената народне ношње привукла је пажњу Европљана и изазвала истинско дивљење и одушевљење. Руски стил се лако сели у све областиживота. Користећи оригиналне боје у хотелима, ресторанима, на позорници се сматрало добром формом.

Равна одјећа украшена фолклорним узорцима ушла је у еуропску моду. Чак и најпознатији људи бирају мушке короворотке, шарене шалове, високе кокошнике. Марлене Диетрицх и Грета Гарбо користиле су куглице и вез у духу руских мотива у својим одевним предметима.

Коначно одобрење стила у двадесетим годинама прошлог стољећа било је због појаве модних кућа у Европи међу руским дизајнерима. Овде је био виталан само национални дух, подржан од стране племића из Русије.

Руски стил у женској одећи - лепота и практичност

Оштра клима је захтијевала од људи да носе много различитих ствари.

  • Поткошуља је обавезан елемент за жене и мушкарце. Производи од лана се шиве слободним, не ограничавајућим покретима. Мајица је требала везати појас.

  • Понева - доња сукња с капуљачом, чврсто омотавши струк. Направљен додатни волумен и загрејан.

  • Хаљина или хаљина - главна одећа за жене. Слободна линија реза, која се протезала од груди према доле, сакрила је обрисе силуете. Одећа је била од памука, лана или вуне.

Носили су надглавне сукње, јакне,бацали су шале на рамена. Слојевита одећа је пружала удобност и добро грејала тело.

У кишном времену изабрали су епанцхе - платнени огртач без рукава. Крзнени капути, које су носили представници свих сегмената становништва, поуздано су заштићени од мраза. Обични људи су шивали одећу од овчје коже или зечеве. Знаш ставити на сабеле, сребрну лисицу, куну. Крзнени капути били су дуги и тешки са широким округлим овратником. Унутра су их носили са крзном, покривајући их одозго густом крпом, баршуном или брокатом.

Руке прекривене хладним плетеним или крзненим рукавицама. Куће на глави жене носиле су кокошнике. Изашавши напоље, везали су марамице на врху или обукли крзна.

Модерна одежда с елементи на русскиот стил (Фото)

Матриосхкас, Кхокхлома сликарство, градски вунени шалови, Оренбургски шалови се сматрају типичним симболима националног правца. Они пружају основу за отелотворење идејних решења у модерној одећи.

Стилске одеће укључују многе традиционалне елементе руског стила:

  • Стилови.Резање руске одеће има за циљ стварање максималне удобности и удобности. Одликује се сукњама равним или звонастим, дугачким сундрессима на широким тракама, и хаљинама са прецењеним струком. Све тканине су природног порекла: памук, лан, свила, вуна.

  • Детаљи костима.Овратци користе претежно округли облик. Рукавице су уске равне или кратке заобљене у облику батеријских свјетиљки. Често се користи корпусна трака у облику причвршћивача.

  • Боје.Комбинација беле са црвеном и све њене нијансе изгледа најимпресивније. Зелене, црне, жуте, златне боје су такође релевантне.

  • Цртежи.Фолклорна тема пружа неограничен простор дизајнерској фантазији. Одјећа у руском националном стилу, осликана цвјетним узорком, древним словенским украсима, невјеројатним животињама и птицама, увијек привлачи очи других и изазива одушевљење. Посебно су импресивне предивне слике извезене обојеним нитима, перлицама, ситним каменчићима, ткане са танким тракама, златним везицама.

  • Чипка, плетеница, рубље.Пожељно је да се користи ручно завршена обрада. Замршен и сложен образац изразито разликује руски стил од других етничких трендова, чинећи га јединственим и оригиналним.

  • Патцхворк(патцхворк) је типичан пример руског стила. Штедљиве руске домаћице никада нису бацале комаде тканине након резања. Из њих су створене јастучнице за јастуке, вишебојне деке, теписи. Данас, на основу Павлопосад шалова, можете створити јединствене моделе ствари. Техничка сложеност изведбе оправдана је невјеројатним резултатом.

  • Додатна опрема.Велика декорација стила су цветни венци, шарене траке, перле, кожне и дрвене наруквице. Стилизоване наушнице, кокошник извезен перлицама и камењем дају велики ефекат слици. Не можете без употребе шарених шалова, шалова, огртача.

Како изградити модеран имиџ?

Модерна одећа у руском народном стилу је слојевитост мотива традиционалних узорака и украса на стварним одевним предметима.

Стварајући нови изглед, није уопште потребно користити само елементе стилске оријентације. Довољно је да диверсификујете вашу свакодневну слику са једним или два карактеристична објекта. На пример, да украсите дугачку летњу хаљину са шареним плетеницама и обућете ципеле са цветним отиском. Такођер можете употпунити ансамбл са неколико нити бисера и покупити торбицу која одговара главној боји хаљине.

Када градите још један модеран имиџ, не заборавите да је главни принцип руског стила женственост и чедност. Зато је боље одустати од хлача, отворене и уске одјеће. Лепоту жене треба представити са достојанством и скромношћу.

И коначно

Дизајнерска одећа у руском стилу је релевантна широм света и још увек. Под утицајем националних карактеристика, стварају се многи нови модели.одећа украшена осебујним детаљима, узорцима и украсима. Многи познати модни креатори модерности не умарају цртањем инспирације из народних традиција које су представљене безвременским руским стилом.