Савјети за одабир мушке кошуље за манжете

При одабиру прибора за модерне слике, мушкарци увијек настоје идентифицирати своју индивидуалност. Манжете нису само очигледан знак пословног стила неке особе, већ и симбол друштвеног статуса. Имају мало практичности, али потврђују добар укус и елеганцију свог власника. О томе какве су мушке кошуље погодне за манжете, помоћи ће нам да сазнамо фотографије и савјете модерних стилиста.

Како изабрати мушке кошуље

Да бисте носили елегантну опрему, изаберите кошуљу која испуњава неколико захтева пословног стила.

Стиль

Обратите пажњу на моделе са француским манжетама које се састоје од двоструког слоја тканине. Рукави у њима су нешто дужи него обично. У манжетама нема дугмади, али постоје два прореза за манжете. Права кошуља носи се под сакоом. Уграђени модел са француским манжетама је једина опција која се ставља испод смокинга.

Комбиноване лисице, које се називају и бечке, доступне су за продају. Имају дугмад и петље за манжете. Такви стилови се препоручују за ношење испод нормалне јакне и фрак. Неки присталице строгог мушког одела подлежу бечким лисицама и дозвољавају само француску верзију. Не постоји јединствено правило за овај случај, тако да све зависи од тогаличне преференције мушкараца.

Традиционално се претпоставља да је кошуља на манжетама бела. Међутим, модерна мода често одступа од конзервативних одлука и нуди верзије у боји. Стога у многим колекцијама италијанских и француских модних кућа постоје мушке кошуље на манжетнама од плавих, ружичастих, лила цвијећа. Производи са кавезом или траком танких, благо замућених линија изгледају сјајно.

тканина

Сматра се безусловним да се кошуље с лисицама могу шивати само од квалитетних материјала. Неопходно је одабрати само природне тканине доброг одијевања с трајном структуром платна и минималну длакавост. Таква одећа је прозрачна, удобна за ношење, отпорна на хабање.

Кои су манжете?

Постоји условна класификација модних затварача, што олакшава одређивање за које случајеве су најпогоднији.

  • Симетрија . Декоративни део манжета се сматра предњим. Ако производ изгледа на обе стране, онда се сматра симетричним. У пракси, такве манжете су ретке. Модели у којима се налази копча на леђима називају се асиметрични. Ово је најчешћи тип манжета, сигурно је причвршћен за маншету.

  • Спајање . Ово је најпогоднија веза, која се изводи у облику ротирајућег рукава. У пракси постоје и модели са копчом, на ланцу или са чврстом везом предњег и задњег дијела.

  • Концептуалност . По договору постоје три главне врсте манжета:
    • класични дизајн- модели строгих форми и резервисаних боја које се уклапају у стандарде пословног стила;
    • тематски затварачи- облик, боја, отисци наглашавају професионалну припадност, креативне, спортске или друге хобије неке особе;
    • функционални производи- нестандардне опције са уграђеним компасом, термометром или сатом.

  • Родна припадностб. Поред прибора са израженим мушким и женским карактеристикама, постоје модели неутралног карактера.

Како изабрати манжете

Облик производа зависи од средине и стилског идентитета створене слике. За пословне и радне састанке обезбеђује се пословни стил. Одјећа, обућа и прибор у њој изгледају строго и суздржано. Мајица је изабрана у белим или светлим пастелним нијансама. Најбоља опција манжете - метални производи једноставних геометријских облика у тонској кошуљи или контрастној тамној боји.

Посебни стилски додацидаје емајлирани премаз, украшен драгим или полудрагим камењем. Боље је купити манжетне са црним прскањем - испоставило се да је универзална верзија која се добро уклапа са било којим костимом.

У ансамблу, намијењеном за тематске догађаје, мушке кошуље за манжете добро посјеченог реза изгледају добро. У овом случају, дозвољена је велика варијација боја и узорака на тканини. Дугмад за манжете не треба изгубити на позадини шареног отиска или ведрог платна. Њихов задатак је да се фокусирају на интересе и хобије мушкараца.

Манжете треба носити тако да нису превише приметне, али и да се не скривају у одећи. Да бисте постигли жељени ефекат, можете правилно поравнати дужину рукава његове јакне и кошуље. Манжете кошуље треба да гледају само један и по до два центиметра. Затим, са природним покретима руку, манжете ће бити прилично уочљиве, не превише упадљиве од других.