Шпанске сукње: правила избора и бербе

Шпанска сукња наглашава страст, слободу кретања и лепоту женске силуете. Вишеструка, она је укључена у свечане и свакодневне слике. А да би се одабрала и створила слика на бази “Шпанца”, требало би разумети шта је то рез и које врсте укључује.

Различити облици

Сукње у шпанском стилу одликују се завидном разноликошћу, упијајући многе облике који традиционално наглашавају елеганцију женске силуете, тако карактеристичне за јужне.Све варијанте резања условно су подељене у две велике групе: бујне и полуфиналне.

Шпанска сунчана сукња је најјаснији примјер стила предивних дама вреле земље. Одликује се широким рубом и уским појасом који се налази искључиво на струку. Његова дужина варира од нивоа колена до линије средњег теле. Врло често, рез се прати прегачом. А у модерној верзији, у већини случајева, она се убацује у плочу за сукњу или контура означава контрастном траком.

Сукња за шпански плес изгледа мало другачије. Уобичајено се назива "полу-суседни". Карактеристике њеног исецања су да се чврсто уклапа око струка и кукова, постепено се шири од линије колена. Ова "бакља" се изводи помоћу меке експанзије (без наглашених набора) тканине, набора, волана, каскадних набора,фриллс или лаиеринг.

Још једна карактеристика ове врсте резања је дизајн руба. Његова дужина је и даље испод линије колена, али истовремено може бити равна и асиметрична. Такође треба напоменути да су се захваљујући овом стилу појавиле двије тренутно популарне сукње - годину и "сирена", укључене у етно-слике, као иу свакодневни, пословни или вечерњи наступ.

И последња варијација, која се данас користи искључиво за плес, је бата де цола (бата де цола), која се често назива „шпанска грипа“. Одликује се полу-украшеним резом у облику кољена, који се постепено претвара у дугачак (од једне до пола до 2,5 м) обрубљен влаком наглашеним воланом. Кројачице га изводе у два или три слоја како би плес лепео на време са покретима. Дизајниран дизајн, али направљен од течних, прозрачних материјала, дизајнери су у великој потражњи у свету не само карневал, већ и венчања.

За све ове разноврсне моделе постоје посебни захтјеви за избор тканина за шивање, од којих је главна способност да се добро држи рез који се даје сукњи.Већина опција је израђена од природних тканина: за љето је то памук, шифон или постељина, за ван сезоне и зиму то су дебели сатенски и вунени материјали.Изузетак од овог правила је ствар за плесне костиме. Предност се даје густојкнитвеар.

Палета боја је представљена светлим, богатим тоновима. Лидерство има богату палету црвеног - гримизног, љубичастог, цинабаритног, гримизног, сангријског и других нијанси. Изложен је везом или чипком од златних и црних тонова. Сасвим активно се користи принт "грашак", који, иако мало, али инфериорни цветни узорак.

Неред боја је карактеристичан за југ земље Међутим, северњаци препоручују да своје различите сукње носе у резервисаним класичним тоновима црне, сиве или беле палете, као иу пастелним нијансама зелене, жуте, кремасте. Коришћени обрасци су исти.

Како изабрати?

Како одабрати одговарајући модел сукње овиси о два главна фактора: случају и врсти силуете.

Случај . За почетнике или непрофесионалне плесаче, препоручују се полугодне “године”, украшене руффовима, воланима или украсима. Идеално би било да обратите пажњу на природне тканине са додатком вештачког конца који спречава претјерано ломљење.Професионални плесачи фламенка дају предност бате де цола . Тежина овакве шпанске сукње на рачун импресивног перја може достићи 10 кг, па је стручњаци не препоручују почетницима за плес само због чињенице да ће бити тешко изводити све покрете потребне за плес.

Закарневал или матинеј , предност се може дати било којем резу, са изузетком бата де цола. Али, у овом случају, треба имати на уму да, одабиром пахуљице "сунце", лепа дама може да преусмери слику са шпанског на "цигански правац" због погрешног избора остатка слике.

У свакодневном ношењустилисти препоручују окретање дугогодишњем "сунцу" или дужини чаја која лети до пода. За вечерњи поглед било би најприкладније да се изабере „сирена“ или година украшена суздржаним воланима. У теми вјенчања, стилизована верзија бахт де цола држи водећу позицију. Дизајнери препоручују не само класични рез, већ и модификоване верзије, у којима је влак лежао са другим слојем на краткој сукњи, или је висок прорез помакнут у страну.

Тип силуета . Нажалост, "Шпанци" нису прикладни за све љубитеље секса због карактеристика резања. Величанствену “сунце” вреди погледати сами власници силуете “витке колоне” (дјечачки тип фигуре), “пешчани сат”, “правокутник” или "Аппле". Семи-лигхт верзије су дизајниране за Хоургласс, Пеарс или Рецтангле.

Правила комбинации

Слике са дугом сукњом су састављене у зависности од случаја за који су намењене.

Да би се издржао стил изгледа, за плесне бројеве треба изабратислинки топМоже бити горњи део, бустиер са корзет фитом, туртленецк бодисуит или врап-уп блуза са или без рукава . Ако избор падне на модел са рукавом, онда је такође обавезан да чврсто затегне руку, али у исто време, да би побољшао слику, изаберите опцију у којој рукавац има дужину вола и завршава се воланима, понављајући оне који красе сукњу. Да би сакрили голо раме, ако је потребно, боло је додат у одело. Што се тиче ципеле, она мора нужно бити на пету, чија висина варира од 3 до 7 цм.

Стилисти су мање строги када је у питању свакодневно ношење „шпанског“.Горњи део треба још увек да буде изабран пола или потпуно монтажно . Али у исто вријеме могуће комбинације с различитим гардеробе ставке. Лети су мајице, мајице и мајице релевантне, укљ. Врхови усјева, бустиер или блузе. У вансезонским и зимским периодима, танке капуљаче, поло, џемпери са класичним рукавом или раглан, џемпери.

Преко дуета можете да ставите шал, обрезану траперицу или кожну јакну, јакну или јакну мушког кроја. Пажљиво избијте капуте и крзнене капуте. Ако избор падне на капут, али мора бити постављен или, напротив, О-силуета, а његова дужина не пада испод кољена. Што се тиче крзнених капута, у овом случају, предност се даје моделима уграђеног резања скраћеног до средине бутине.

Захтеви за обућустилисти ограничени на њену финесност. Чак и ако би избор лепе даме пао на "Козаке", онда би их требало разликовати уредним, заобљеним "носом" и малом петом.

Остаје само напоменути да је шпанска сукња предмет гардеробе, с којом можете изградити различите слике, намијењене не само за изведбе, већ и за свакодневно ношење. И њихова успјешна формација у великој мјери овиси о томе како је лијепа дама одабрала стил и окружила сукњу одговарајућим одјевним предметима.