Схватите разлику између сакоа и јакне

Модерне продавнице, бутици, продавнице намирница су толико испуњени разноврсним елементима гардеробе да у њима свакога дана морамо гледати не за нешто, већ за нас саме. Тражимо хармоничну комбинацију одеће, заједно са ситним детаљима стварамо глатке гарнитуре одеће које обликују наш стил, имиџ и наглашавају нашу индивидуалност. Али постоје и одевни предмети који нису увек прикладно комбиновани са одређеним стварима. Сада предлажем да схватите једну од ових суптилности, у којим случајевима вреди носити јакну, ау којим случајевима - сако? У чему је разлика између сакоа и јакне? Блазер је комад одјеће, врста клупске јакне с џеповима и нијансама с одговарајућим гумбима, углавном металним нијансама. Хлаче различитих боја обично се носе са јакном. Јакна је дио пословног одијела с дугим рукавима и отвореним оковратником, одговарајући гумби и доњи дио одијела - хлаче.

Блазер као елемент одеће појавио се у деветнаестом веку, потиче из Велике Британије. Тада је први пут бљесак "бљеснуо" (од енглеског. Блазе - спалити, искрити) на учесницима у веслачкој утрци веслачког клуба Маргарет Тхатцхер. Учесници такмичења представљали су један од факултета у Кембриџу. Била је то сјајна црвена јакна са грбом извезеним на једној од школа у Кембриџу у грудима.

Касније је капетан ратног брода Блазер наредио такву колекцију јакни за својефлота.Таква униформа је била веома удобна, савршено је штитила морнаре од времена и истовремено издавала свечани изглед.Стога не чуди да је класични сако „морнарички“, тј. Јакна тамно плаве боје са белим и плавим пругама и златним металним дугметом.Такав познати и признати блејзер у Великој Британији допринио је чињеници да је убрзо постао део женске гардеробе.Већ крајем двадесетог века, јакна постаје свестранија одећа, погодна и за мушку и за женску публику.Многе жене су носиле блазерс са широким раменима у ансамблу, и са равним и уским сукњама исте боје.

Треба напоменути да је сако на крају постало саставни дио пословног одијела жене, што је уско повезано са појавом концепта „пословне жене“.Блазер је несумњиво алтернатива јакни, али постоје велике разлике између сакоа и јакне:

  • Блазер је мање формална и пословна одјећа и носи се за неформалне догађаје.Блазер је више елемент практичности и свакодневног живота у одећи, одговара цасуал стилу.Међутим, у резу, он је слободнији у односу на своју јакну.У исто време, као јакна, има званичнији и пословни изглед.

  • Блазер се обично шије од јефтиније тканине у односу на јакну, која се разликује по строгости пословања.

  • Блејзери су увек једнобојни у боји, али у цртежу јакне су дозвољени.

  • На слици је видљиво да блазери имају дугмад јарке боје, најчешће металик: злато, месинг, сребро, бакар. У јакни типке се обично усклађују у истом тону као и тканина.

  • Такозвани прорези, резови на доњем крају шавова на задњем делу јакне, у сакоју, налазе се са стране.

  • Разлика између сакоа и сакоа је патцх или симболизам који је нужно присутан у сакоју у поређењу са пословном јакном.

  • Блазер је летња гардероба. Носи се у топлим пролећним, летњим и раним јесенима, тако да није компатибилан са дебљим и топлијим панталонама. С друге стране, јакна је прикладна у хладнијем времену.

Као што видимо, јакна је заиста веома удобна ствар у гардероби која се може носити у свим ситуацијама, ношеним на било ком догађају - формалном, полу-званичном или неформалном састанку, осим ако атмосфера наравно не захтијева и одијевање. Хајде да сада схватимо шта је традиционално носити сакое?

Ако више волите пословни стил и носите класичне панталоне, морнарица ће се савршено комбиновати са панталонама у белој, сивој и беж боји. Мушкарци могу узети у обзир чињеницу да је мајица у јарким бојама,Кравата и елегантне ципеле савршено ће се комбинирати са тамноплавом јакном, а жене могу носити уску или равну сукњу, као и траперице. Блазер комплетан са џинсом и спортским патикама је типична комбинација у цасуал стилу, увек је једноставна и удобна.

Обојени сакои са дугим рукавима су у савршеној хармонији са траперицама и класичним равним панталонама, а дуги са уским сукњама, суженим панталонама или тајицама. Треба напоменути да је црна јакна савршена за коктел хаљину на гала вечери. Као што видите, можете одабрати много стилских опција, а најважније је да се нађете у свом јединственом имиџу!