Скандинавски стил одијевања - удобност, практичност и практичност

Удобност, концизност, функционалност и еколошка прихватљивост - оне карактеристике које разликују скандинавски стил одијевања. За жене, дизајнери који су дали своју склоност овом трендовском тренду развијају целе линије које се разликују по женском минимализму. Дакле, зашто не размислите о овако удобном стилу детаљније?

Опште карактеристике

Скандинавски стил почиње своју званичну историју у тридесетим годинама прошлог века, нежно одражавајући затворену, пријатну унутрашњост северних народа. То су они који су поставили главне карактеристике модног тренда у одећи које су сада толико тражене од стране дизајнера.

Прво , то је минимализам, својствен искључиво кројењу. Практични и помало аскетски Скандинавци преферирају стилове који вам омогућују да се не само осјећате удобно, већ и да се лако ставите и скинете ствари, а да се не упетљате у бројне завјесе или затвараче.

Друго , пријатељство према околини и етика. Ствари у скандинавском стилу су направљене искључиво од природних материјала - лана, памука, вуне, а понекад и свиле (међутим, неке модне жене радије замењују потоње шифоном). Могло би се рећи да се обиљежје еколошке прихватљивости протеже и на крзно и кожу, али је недавно, под притиском Зеленог покрета, природно крзно посталозамените вештачким. Што се тиче коже, и даље задржава своју позицију, посебно када је ријеч о традиционално погодном за овај тренди правац обуће.

Треће , једнобојно у комбинацији са класичним обрасцима. Основни тонови за скандинавски стил могу се лако сматрати црним, белим и сивим. Због тога су међу лукама које су креирали стилисти и модни блогери, слике са префиксом "Тотал" изузетно модерне. Оно што, међутим, не негира њихову комбинацију и додавање мат нијансе беж-смеђе, плаве, зелене и црвене љуске.

Описани тонови разних врста отисака су допуњени. А модне жене нису ограничене на уобичајене геометријске, етничке обрасце или пруге. Дијаманти, природни мотиви, фантазијски цветови, шаховски кавез савршено се уклапају у стил Скандинавије.

Четврто , то је основна удобност. Одјећа би се требала загријати у хладном времену и хладити што је више могуће у топлом времену. Дакле, приликом стварања зимског изгледа, стилисти препоручују принцип вишеслојности, комбинујући јакну, јакну, кошуљу и џемпер на једну слику. За љето, међутим, пожељна је максимална једноставност комбинације, уткана у контрастима текстура, изражена, на примјер, у комбинацији коже и шифона, вуне и свиле.

Међутим, боље је прећи из теорије у праксу и сазнати које ствари је вредно направити вашу сликуСкандинавски стил?

Основе основне гардеробе

С обзиром на већину фотографија које илуструју женску слику у скандинавском стилу, немогуће је не примијетити водећу позицију џемпера. Штавише, њихова разноликост заиста погађа машту: џемпери великих ручно плетених, обимних џемпера, танки, прозирни и полу-прилежећи кардигани са дугмадима. Њихова обојеност може бити и монофона и традиционална скандинавска шара.

Шта носити са џемперима? Наравно, са лабавим панталонама, ушивеним од квалитетне вунене тканине, иу кратком топлом периоду, савршени модели платна. Али специјалисти за љепоту уопће не забрањују, а понекад инсистирају у женском смјеру на ношење уских мршавих хлача или траперица. Истовремено, њихова палета боја треба стриктно да одговара класичним тоновима сматраног модерног тренда.

Поред тога, свака мода која поштује себе треба да има на располагању плетеницу или сукњу. Дужина руба у већини случајева не пада испод линије колена. Иначе, ове велике гардеробе ће бити комбиноване са још једним класичним елементом скандинавског стила - прслуци.

Прслуци који се користе за снимање у овом модерном правцу подељени су у два главна типа: спорти традиционално. Традиционална шива израђена од меког антилопа и окренута леђима са природним крзном, а спорт - од висококвалитетних модерних тканина. Истовремено, и први и други се разликују по слободном, благо уграђеном резу. Исто важи и за стилове крзнених капута, који савршено надопуњују зимске лукове модних стилиста.

Горња јесенска и зимска одјећа није ограничена само на крзнене капуте. Капути од овчје коже, јакне, украшене традиционалним узорцима и парковима, скројене у минималистичком стилу, релевантне су за скандинавски правац. У овом случају, могу се носити чак и са кратким хлачама, ушивеним од дебелих вунених тканина. Међутим, потоњи се лако може заменити паром састављеним од издуженог џемпера и тајица или уских чарапа.

Немојте мислити да је овај трендовски правац погодан искључиво за зимску сезону. Скандинавски стил у љетној одјећи одушевит ће многе прикладне комбинације. Задржавајући уобичајену основну удобност, жене у моди лако могу комбинирати летеће набране сукње с дужином пода с љетним џемпером ушивеним из зрачног плетива.

Уобичајене сундресе ће се савршено уклопити иу љетни изглед. Треба изабрати оне које су ушивене од платнене тканине и украшене традиционалним скандинавским везом. Можете их додати у скраћену трапер јакну или кожну јакну.

Уопштено говорећи, стилисти и модни блогери се фокусирају на чињеницу да се скандинавска љетна слика може створити из неких познатих ствари, а најважније је да укупни изглед одговара два основна принципа - слојевитостједноставност резања сваке ствари у њој.

Додатна опрема

Отварање скандинавског стила у одјећи за дјевојчице, немогуће је не рећи о ципелама и додацима.

Међу акцентним тренуцима, торбе су најважнији елемент. И међу њима, стил руксак се појављује као стил-формирање торбу, која, овисно о одабраној слици, може дјеловати као полу-спортски руксак или се трансформирати у волуметријски сетцх. Генерално, скандинавски стил је инхерентан употреби врећица које се могу носити и на рамену и преко њих. У овом случају, предност треба дати особинама или поштарима, али ће мини врећица на металном ланцу савршено одговарати слици.

Што се тиче накита, скандинавски стил хаљине за жене нуди широк избор сребрних минђуша, прстења, наруквица. Али модни блогери препоручују да се њихова пажња усмери на етничке моделе направљене од природног камена, коже и дрвета.

Ципела има посебан статус. Не треба да се ограничавате када правите слике искључиво са чизмама које подсећају на чизме са високим крзном. Чизме или чизме од меке коже и равна пета или клин, сандале у грчком стилу, па чак и патике или тенисице на масивном равном подлогу савршено се уклапају у слику. Не одустај од бродова. Али да би им се одупрли у складу са принципом удобности,изабрати оне моделе који имају довољно високу под-компоненту. Осим тога, одушевит ће и модне и одређено посуђивање из енглеског стила - мокасине и оскфорди савршено ће се уклопити у креиране слике.

Не мислимо на скандинавски стил без плетених шешира који прекривају уши дугим широким везама, завојима, рукавицама, тајицама и рукавицама. Сви они требају бити израђени од плетених плетива, имитирајући ручни рад. Лети је вредно обратити пажњу на широке ободне шешире, Федору и, наравно, на вијенце стилизоване као вијенце.

У закључку, остаје само напоменути да је скандинавски стил, упркос његовој привидној једноставности и извјесном аскетизму, савршен за оне који прије свега цијене удобност. Чак и слободно пристајање његових ствари и прилично строга палета боја савршено истичу женственост прелепе даме.