Склопива сукња - оживљавање милости и романтике

Женска набрана сукња крије богату древну историју. Већ деценијама се о томе повремено заборавља, а затим се поново уздиже на постоље модног Олимпуса. Данас, сукња са сукобљеним наборима доживљава још један препород и налази се на листи најпопуларнијих трендова. Стилисти славе модерне жене за елегантне и романтичне облике. Зато су данас посебно тражени производи, стилизовани у духу ретроа, посебно активни.

Домовина килта (кружна сукња) је Шкотска. У почетку, одећа је била намењена искључиво ратницима. Она није ограничавала покрете у биткама и није ометала јахање. До данас сукња у карираном кружном набору сматра се националном одећом Шкота.

Након тога, жене су приметиле необичан рез. Данас се склопљене сукње активно користе у разним стилским сликама.

Приликом ближег испитивања постаје јасно да се набори разликују према методи изглађивања:

  • унилатерал - боокмарк у одређеном правцу;
  • контра-набори изглађени једни према другима;
  • бантовие - туцкс "лоок" у различитим правцима.

У суштини, бројач и набори лука су међусобно слични. Све зависина којој страни да их размотре. Дакле, контра савијање, залијепљено преко лица производа, претвара се у бантовијску, само треба окренути сукњу наопачке.

Поред тога, постоје групне, једноструке, равне, асиметричне, фан-наборе. Подешавања праве различите дубине (уске /широке) иу сваком броју. Преклопи се воде од струка до руба. Таква сукња изгледа пластично, а док се креће помиче амплитуду. Понекад проводе на врху неколико центиметара.

Дужина је такође произвољна - од мини до пода. Пошто модели у прегибу спадају у категорију класика, најчешће се производе до средине колена или миди.

Шта је боље шивати?

Тканине

Приликом кројења користе углавном меке и растресите материјале који се лако изглађују и добро одржавају свој облик. На пример, сунчево сукње са супротним наборима најбоље се добија из сатена, свиле и тканина на основи памука или вуне. Велик пад баршун је веома популаран. Она производи луксузне дуге сукње са укрштеним наборима које су одличне за стварање вечерњег изгледа.

Производи са вишеструким дубоким наборима изгледају импресивно. За њихово шивање потребно је купити тканине двоструко више од типичних модела са два шава.Ово значајно повећава трошкове финалног производа. Али нетривијални стил и универзална сврха у потпуности надокнађују све трошкове. Ако у гардероби постоји сукња са контра наборима, жена се осјећа самопоуздано у свакој животној ситуацији.

Сукње могу бити обојене у разним бојама. Што се тиче отисака, примећује се да модели у преклопу озбиљно ограничавају њихову употребу. Разлог је дисторзија главног узорка, која се неминовно јавља када се заглађују туцкови. Једина опција штампања која нема ограничења је традиционална ћелија. Штавише, слика изгледа једнако добро са танким линијама и широким пругама.

Можете изабрати и тканину са купоном, која се налази хоризонтално на дну сукње. Међутим, ова опција није за све жене, јер визуално проширује облике и смањује раст.

За кога?

Главна предност модела са наборима су неограничене старосне могућности. Такви стилови се посебно препоручују људима који воле класични стил одеће. Сукња са округлим наборима органски изгледа на малим ученицама, тинејџеркама и одраслим девојкама. Стрична равна сукња са контра наборима изгледа сјајно на младим женама и женама елегантног доба.

Хваласпецифичан рез у подручју кука формира се додатни волумен. Она доприноси равнотежи пропорција и максималној апроксимацији тела према типу пешчаног сата. Препоручује се да се изаберу модели у прегибу за жене са масивним раменима и великим грудима (тип фигуре је „обрнути троугао“ ). Вишеструки бројач протока глатко тече око уских кукова, испуњавајући недостајућу волумен.

Упркос чињеници да набори пружају додатну помпу, још увек постоје добри стилови за пуну фигуру. На пример, сукња са контра наборима сприједа и затегнутим појасом јасно оцртава обим струка, доводећи слику ближе идеалним пропорцијама.

Модели са супротним наборима изгледају добро на другим типовима женских фигура. Дакле, сукња без појаса визуално повећава раст. Најпогоднија опција за ову намену је сукња са контра наборима у струку, која је усмјерена неколико центиметара према доље. Ово ствара илузију широког појаса или прошивеног стезника који мршава струк и извлачи силуету.

Још једна могућност за закржљане даме је сукња на јарму. Декоративни детаљи наглашавају струк, уске бокове и даље се шире због дубоких набора. Под њим можете да прикријете несретна колена.

А-лине сукња са контра-фолдом и са џеповима је најпогоднија за девојке са типом фигуре "Правоугаоник".Прошивени појас прецизно означава струк, а детаљи изнад главе пружају додатан продужетак куковима.

С както облечение?Слика

Вишеструки типови набора хармонично се уклапају у различите стилске сетове.Модели танких лаганих тканина органски су комбиновани са врховима, ушивеним од тканина сличне текстуре.Од ципела до њих пристају отворене сандале или ципеле са високим потпетицама.

А-лине сукња са одговарајућим наборима се често користи за изградњу уредских апартмана.Препоручује се комбинација са лаганом непрозирном кошуљом, уском ролком и строгом лаконичном јакном.

Модели са еластичном траком су веома погодни за оне који се баве обликовањем тела.Такве сукње су погодније за неформалне ситуације: градске шетње, куповина, одмор на селу.Добро се комбинују са џемперима, пуловерима, плетеним џемперима.На стопалима је боље одабрати лагане балетне станове или удобне ципеле.

Ако понекад желите да се осећате као ученица, онда не постоји ништа боље од кариране сукње са контра наборима, бела кошуља са краватом и светла колена.

)

124)

)