Стреетвеар - живот градских улица

У протеклих шест деценија појавила се занимљива и вишеструка тенденција у култури младих да је улична мода добила име. Данас је то један од најрелевантнијих стилских трендова на модној писти. Млади имају тенденцију да се издвајају из гомиле, показујући своју оригиналност и оригиналност. Управо ове особине творе улични стил одијевања. Проучавање главних трендова и савета стилиста ће вам рећи шта тражити приликом креирања модерних лукова.

Слобода говора као предуслов за рађање стила

Почетку великих промјена увијек претходе велики догађаји. Крај Другог светског рата и оријентација ка обнови живота позитивно су утицали на све сфере људског деловања. Утицај филмова, музике и медија био је најјачи међу млађом генерацијом.

Средином прошлог века

Педесетих година, филм Саваге појавио се на светским екранима, у којима је главну улогу одиграо талентовани и брутални Марлон Брандо. Имиџ смионог и независног бајкера ​​оставио је снажан утисак на младе људе, утичући на њихов ентузијазам за мотоцикле и необичну одјећу. Тако се појавио први тренд уличне моде или уличног стила.

Међупрогресивни слојеви младих, усмјерени на образовање и развој каријере, такођер су почели да формирају нови правац стила. Жеља за изгледом уредна, стегнута и суздржана изражена је у изгледу скраћених панталона "лула", лаконских јакни и уских трака, кравата. Типични представници новог стила били су легендарни бенд Тхе Беатлес.

Дух побуне

Прогресивне шездесете године пратила је гласна поп музика и слободан говор. Генерација људи рођених послије рата није оклијевала да наглас изрази свој став према околини, критикује родитеље, расправља о политици, говори на скуповима и демонстрацијама. Уредна, минималистичка одећа је постепено нестајала из ормара. Уместо тога, ормарићи су били испуњени пространим хипи стварима.

Лепота тела и снага духа

Почетком осамдесетих година, са појавом полиестера, почело је одбројавање новог таласа урбане културе. Улични плесови, атлетски клубови, електронска музика дошли су у моду. Хлаче су се прошириле од распламсаног на простране "банане" и куване комбинезоне. Одјећа комбинује карактеристике функционалности, практичности и практичности.

Спортска култура

У наредној деценији, уз помоћ нових технологија, појавили су се нови типови вештачких тканина повећане еластичности који су се брзо проширили. Запамтите лудо популарнегодине обојених тајица. Клизачи су нас научили основама аеробика на телевизијским екранима управо у таквим уским панталонама. Чак су и писали песме о њима које су свирали на националној сцени. Познате стране звезде, као што су Мадона, Рафаелла Царр, Сабрина и многи други, такође су допринеле популаризацији модерне одеће.

Времена реактивних брзина

На почетку новог века, енергичан хип-хоп брзо је упао у окружење младих. Заједно са њим активно је ушла спортска одјећа и нови стил заснован на његовим основама. Фотографије сјајног Мицхаела Јордана, спектакуларног Давида Бецкхама подсетиће нас на повећану славу спортских брендова.

Урбани шик у данашњем светлу

Ако пажљиво погледате око себе, можете са пуним поверењем рећи да је улични стил постао основа модерне моде. Ово је изванредан и богат стил одеће, комбинујући карактеристике грунгеа, цасуал, бохо-цхиц, пунк, винтаге, глам-роцк и других подручја. Способност мешања елемената различитих стилова који су блиски по духу у једној слици је права уметност. Свака особа која поседује уметнички укус и осећај пропорције способна је да је савлада.

У уличним луковима постоји јасна тенденција ка обавезном партнерству практичности и ефикасности ствари. Није неопходно да модеран изглед буде скуп. Изабериједноставна буџетска одећа (чак и рабљена није искључена), истовремено прави малу мрљу у готовом имиџу гизмоса. Ово може бити Лоуис Вуиттон брендирана торбица, елегантне Цхристиан Лоубоутин ципеле или солидан МЕКСКС појас.

Један од светлих знакова уличне моде се сматра вишеструким присуством унисекс модела. Девојке могу мирно да обуку мушку карирану кошуљу, каубојске чизме или тешке чизме. Младићи изгледају сјајно у уским, мршавим, уским траперицама и мајицама кратких рукава.

Одјећа уличног стила за мушкарце и жене има врло нејасан оквир, без строгих правила и захтјева. Разноврсност и не-тривијалност слика диктирају демократски принципи тренда.

Модние знаки стила

Улични стил проналази свој израз у употреби светлих тканина, нестандардних комбинација боја и лаганог костима, украшен вишеструким украсима. Избор боја за љето може бити произвољан, мада предност треба дати топлим нијансама црвене. На хладноћи, такође не треба одустати од богатих боја које доприносе слици позитивног расположења и енергије.

Што се тиче цртежа, модни кавез који нема векова је једнако погодан за све ствари: кошуље, сукње, панталоне, па чак и прибор. Животињски, биљни мотиви, свјетлосна апстракција остају незаборавне. Слике у обликутекстуалне слике, натписи произвољне природе, понекад немајући посебно значење.

Улична одећа за дјевојчице није потпуна без богатог асортимана прибора. Овдје је накит од племенитих метала и висококвалитетног накита једнако релевантан. Главно је да су предмети велики, видљиви и масивни - наруквице, наушнице, привјесци.

Улична одјећа може изгледати благо испружена, као да је изношена од неког другог. То се односи на џемпере, тренирке, мајице. Примјетан знак уличног стила - плетени шешири, беретке и шалови око врата, који природно гледају у било које доба године. Генерално, плетени предмети великих плетива сматрају се посебно стилски и атрактивним.

Карактеристике националних традиција

Важно је напоменути да свака земља и поједини велики градови имају свој улични стил. Често у разговору можете чути "тако излизан у Француској" или "модеран данас у Италији". На уличном стилу се надвијају многе неухватљиве нијансе својствене одређеној области или националним карактеристикама. Ово је, на пример, улични стил енглеског у одећи, који се може одмах препознати по екстраваганцији. Изражава се у складу са класичном традицијом, ретро мотивима и старинским расположењима.