Сукња са нараменицама - модеран изглед за модни додатак

Као што знате, за дуги низ година развоја, женска мода позајмила је од мушке гардеробе много корисних и згодних ствари. Оне укључују практичне и функционалне додатке као што су траке (или нараменице). Дуго времена мушкарци су их користили за одржавање панталона умјесто појаса. Према историји моде, прва сукња са нараменицама рођена је прије нешто више од стотину година, на самом почетку прошлог стољећа. У то време еманциповане девојке су се усудиле да обуку мушке кошуље, панталоне и јакне. Тако да панталоне нису падале и биле добро чуване на витком струку, љепотице су им причврстиле нараменице.

Модеран поглед на модне додатке

Сталну популарност одеће са тракама има због неколико предности:

  • вертикална локација шлека визуално повлачи силуету, чинећи струк ужи, а силуета елегантнијом;
  • уске траке дају женском изгледу гламурозан и шик изглед;
  • мушке нараменице изгледају невероватно секси на уклесаној женској фигури.

Данас је женска сукња са тракама општеприхваћени тренд. У почетку, нараменице су углавном моделиране као практичан додатак радној одећи. Постепено, додатне функције су изгубиле своју практичност. Изрезали смо најсавременије моделеобезбеђује удобно и чврсто пријањање у струку, што не захтева додатну подршку. Тако су траке све више почеле да играју декоративну улогу у дизајну модерних слика. Њихова привлачност углавном је усмјерена на одржавање одређеног стила.

Класификација женских трака /нараменица

По методи причвршћивања- постоје једноструки, прошивени или одвојиви модели. Избор последње опције обезбеђује обавезно присуство дугмади, дугмади или копчи на одећи. Велика варијабилност облика, величина и боја дозвољава употребу уређаја за фиксирање споља, као додатног декора. У случајевима када су дугмад зашивена са унутрашње стране појаса, изгледа да су се ушиле у сукњу.

Према типу ношења- Да би се трака сигурно причврстила, нараменице се крижају на леђима, формирајући слова Кс, И или Х. На женској моди, допуштени су нетрадиционални начини ношења стилског прибора. На пример, једна или две траке, спуштене са рамена и спуштене. Упрегнути се могу чврсто уклопити у фигуру, подржавајући појас сукње или једва додирујући тијело, опуштени са танким ланцем.

Съгласно основниот материал- Традиционално, за производство на ремени /наружни работи кожа, еластична гумирана тканина, густи текстил. Дизајн трака нема строге стандарде, тако да је у праксипостоје и широке појасеве и веома уске. Боја трака може бити у тонској сукњи или контрастној боји. Штампани модели, орнаменти у облику орнамента или замршеног везења су такође добродошли.

Комбинаторни способности (фотографије)

Када купујете стилски прибор, треба узети у обзир да не одговара свим девојкама. Сукња са нараменицама изгледа добро само на витким женским фигурама. За девојке волуметријских облика боље је одбити атрактивне детаље тоалета. Уске траке тканине чине бујне прса налик на велике лубенице, везане траком, која изгледа неатрактивно.

  • Деним сукња са тракамаје одлична улична опција за неспортске девојке. Праменови од густог трапера или гумиране тканине обављају двоструку функцију: они добро држе закривљену кичму у исправном положају и истовремено служе као пристојан декор. Деним доњи део добро се слаже са чврстом ролком, горњом, блузом. Добар додатак цасуал лоок-у су ципеле, клизне тенисице или обојене тенисице са текстилним горњим делом.

  • Сукња за оловке са тракама- класичан модел за уред или пословни простор. За тамне доње блузе препоручују се лаконизирани и деликатни тонови: плава, зелена, ружичаста. Траке не би требале бити прешироке. Најбоље их је носити,пређите преко леђа или груди.

  • Сукња од сунца са тракамаје погодна основа за изградњу женског сета. Не користите за шивење танких и лаганих тканина као што су свила, шифон или сатен. Боље је одабрати дебелу постељину, танку кожу или вуну. Главни ефекат није база, а спаљени рез у пару са нараменицама. Зато је најбоље да сунчану сукњу допуните једноставним, глатким врхом. Од ципела, треба зауставити избор на чизмама или брзим ципелама.

  • Сукња са тракама високог струка- модел који лоше држи горњу линију одјеће. За њу, нараменице нису само декорација, већ и важан функционални елемент. Захваљујући тракама, сукња се одржава у исправном положају, не пада нити се увија током кретања.

  • Хаљина хаљина с нараменицама- удобна свијетла одјећа за љетни одмор. Без обзира на то колико је вруће на улици, дизајнери категорички не препоручују ношење кратког врха испод ове сукње која отвара прслук или отворени прслук. Ова комбинација изгледа неатрактивно и чак вулгарно. У љетној сукњи са нараменицама, боље је одабрати лагани и добро затворени монофонски врх.