Топ 6 модерних стилова муслиманских хаљина

Муслиманску одјећу карактеризира суздржан рез. Ушивена је од непрозирних материјала и прилично дуга. Ипак, модерни дизајнери нуде девојкама много занимљивих стилова који вам омогућавају да изгледате модерно.

Карактеристике модела

Жене муслиманке не смију носити хлаче. Вјерска увјерења их присиљавају да носе хаљине. Неки модели су креирани ручно, па се стога сматрају јединственим.

Данас постоји неколико врста муслиманских хаљина, од којих свака одликује одређена својства.

Јалабииа је хаљина која може бити лежерна или домаћа, док је Абаиа елегантан модел у којем се уобичајено појављује на јавним мјестима.

муслиманска одјећа треба да испуњава различите захтјеве:

 • Требало би да имају затворен рез. Таква одећа треба да покрива цело тело. Изузетак су четке и лице дјевојке.
 • Хаљина мора бити слободна. Муслиманке не могу носити уске одјеће.
 • Ствар је направљена од густог материјала. За такву одјећу не користите прозирне или растезљиве тканине.
 • Забрањено је украшавати одјећу пркосним декоративним елементима.Производ не треба да привлачи много пажње.
 • Одјећа не смије мирисати.
 • Изрез и деколте су строго забрањени.

Внимание! Модерни дизајнери који се баве производњом муслиманске одеће стварају занимљива одела. То вам омогућава да одржите равнотежу између вјерских захтјева и тренутних модних трендова.

Стварни стилови

Данас постоји много стилова такве одеће. Захваљујући томе, муслиманске жене могу изабрати занимљиве опције:

 • Са појасом на струку . Дуге хаљине се често надопуњују танким појасом у струку. У исто време, требало би да се довољно затегне да не би превише наглашавали кривуље женске фигуре.
 • Са рукавима за лампу . Свилена маки хаљина, употпуњена рукавима у облику фењера, постаће прекрасна одећа за одмор. Огрлица у потпуности прекрива груди и рамена. Такође треба да покрије дно врата.
 • Са баскијским језиком . Већ неколико сезона овај тренди елемент краси муслиманске хаљине. Горњи дио хаљине је израђен од чипке. У овом случају, испод мора нужно бити гушћа тканина. Баск је такодје направљен од масивног материјала. Асиметрична је дужина и допире до кољена.
 • Са поло оковратником . У овом стилу често шивају свакодневне ствари. У овом случају, огрлица имитира изглед поло мајице.
 • Са капуљачом . За такав модел карактерише широк овратник, капуљача и рукави од другог материјала. Овај стил често бирају младе дјевојке. У ствари, он изгледа као мајица која у потпуности испуњава захтеве религије. Таква одећа изгледа модерно.
  \ т
 • О јарму . Ове необавезне хаљине дају малу бакљу. Оне су веома релевантне за жене било које доби. Зреле жене моде носе сличну одећу без додатног прибора. Младе девојке често бирају суплеменате у облику танких појасева или тематских јакни. Ова хаљина иде добро са сакоима.

Шта носити?

Муслиманке које живе у европским земљама често носе одјећу са стварним детаљима. Захваљујући томе, успевају да изгледају модерно.

Прилагођени муслимански стилови добро одговарају дугим јакнама без рукава. Могу се комбиновати са жичаром . Блејзери и тренди јакне могу ући у било коју гардеробу, јер допуњују различите хаљине.

Обавезни дио састава је марамица коју носе муслиманске женехеадПостоји много опција за ношење.Зато што су девојке ову ствар претвориле у прави тренд.Поред шала, они често покривају и главу бони.Овај додатак је традиционални поклопац.

Муслиманске хаљине се разликују по различитим стиловима.То омогућава девојкама да изгледају модерно и модерно.Све више муслиманских жена комбинује такве ствари са занимљивим прибором, што чини лук складнијим.