Траперице Варенка - симбол слободе и израза

Током дугогодишњег развоја, фармерке су методично и самоуверено освојиле модеран простор. Данас се слободно осјећају у било којем смјеру: од умјетничке куће и завршавају романтиком и гламуром. Највиши врх популарности симбол је америчког начина живота постигнут у 80-90-тим годинама прошлог века. Бурно вријеме донијело је нови модеран тренд који је плаве хлаче претворио у трендовски изглед - траперице и џемпере. Некадашња популарност јединствених панталона данас се враћа искључиво женским моделима.

Историја рођења модерног стила

Технологија “кувања” се проширила у Америци прије пола стољећа. Шарена одјећа с дугиним разводима привукла је навијаче покрета хипи, јер су симболизирали слободу изражавања својом небитношћу. Спектралне нијансе стила одражавале су протест против вијетнамског рата, сексуалне револуције и психоделичног камена. Фотографија популарне певачице Јанис Јоплин у тим годинама је импресивна бриљантношћу и разноликошћу боја куваних ствари.

Када су се појавиле прве брендиране фармерке са разводима италијанске компаније Рифле, оне су сасвим природно перципиране широм света. Они су били подстицај за нову моду, чији су први дистрибутери билироцк музичари и очајни тинејџери.

Технологије за бељење Сов

Траперице у СССР-у биле су практично неприступачне већини становништва. Било је могуће купити стилску ствар само од фартсовсхцхики. Иако су вриједили луди новац, то није зауставило праве модове. Панталоне су добиле своје необично име због технологије фигуралних развода.

Укупни недостатак већине потрошачких добара потиснуо је националне занатлије да створе различите начине добијања куваних ствари. У продавницама је понекад било могуће купити фармерке направљене у Индији, ДДР-у или Бугарској. Вањски су били слични западним изворима, али је квалитета изведбе остала ниска.

Како би их некако приближили модерној гардероби, фармерке су куване уз помоћ избељивача, сирћета, плаве или соде. У циљу добијања фигуралних тачака, одећа је претходно била чврсто увијена, вучена еластичном траком или везана у чвор. Лагане пруге на одећи су добијане трљањем плавцем, белом циглом или померањем у машини за прање са експандираном глином. Народна фантазија није имала граница у остваривању својих снова.

Кухане фармерке деведесетих година биле су мега популарне, тако да су у земљи отворене подземне радионице које су ставиле на снагу производњу модерних производа. Појавили су се различити модели јакни, сукњи, кратке хлаче са бијелим пјегама. Предност нове модесастојао се у јединствености узорака, што је омогућило да се добију ствари јединствених боја.

Нови поглед на старе ствари

Данас су траперице модерне, и то је одлична вијест за оне који су уморни од класичних панталона и желе да донесу сјајну разноликост у своју гардеробу. Светле тачке произвољних облика замењују обрасце сложене геометрије и асиметрије. Мекани мутни обриси изгледају сасвим ново и свеже на тканинама.

Разлика између старих и данашњих женских траперица је квалитет изведбе. Сада нема потребе за самосталним "кувањем" плавих трапер хлача. Готове фармерке одличног квалитета и по приступачним ценама лако се купују у свакој продавници.

Дизајнери нуде разне нијансе тканина које се добро слажу са белим разводима: браон, цигла, малахит, тамно сива. Апсолутни фаворити у палети боја су наравно плаве и црне фармерке.

Велики тренутак у повратку вата може се сматрати великом разноликошћу стилова од отисака са разводима. Љубитељи ретро стила лако могу пронаћи одговарајуће моделе за себе: класичне равне, простране дечке, мршави мршави, са ниским или високим струком, са паузама на коленима или украшеним ресама.

С каким облачењем модерних траперица

Зима је једина сезонакада куване ствари изгледају неприкладно. За остатак времена, значај пјегавих траперица се примјетно повећава. Обраћајући пажњу на трендовски отисак, треба имати на уму да разводи визуално повећавају обим слике. Стога, такве хлаче треба носити с пуним дјевојкама.

Као и са било којим траперицама, са варенкамима можете носити мајице, мајице, мајице, уске чарапе. Плаид кошуље, трапер јакне, прслуци и јакне су добар додатак. Другим речима, горњи део је изабран према укусу модне, а најважније је да буде од танких и лаких тканина. Густе или плетене ствари изгледају кухане траперице нехармоничне и тешке.

Који год ансамбл је резултат избора, увек ће изгледати сјајно ако му додате ципеле са високим потпетицама.