Трапезна јакна савршено се уклапа у ваш ормар

Универзална и наглашавајућа индивидуалност - ове двије контрастне карактеристике разликују женску трапезну јакну. Стилисти је цијене због могућности да се уклопе у различите зимске и полудневне слике, и прекрасне даме - за удобност и софистицирану женственост.

суптилност кројења и изведбе тканине

Женску трапезоидну јакну изводе дизајнери у различитим стиловима. Класичан се сматра моделом у којем експанзија силуете почиње директно из линије рамена, а дужина достиже до средине бутине. По правилу, у таквом резу и рукавима се изводе у облику врсте конуса. Што се тиче џепова, они су у већини случајева скривени испод горњег слоја јакне и означени затварачем који их покрива.

Али дизајнери би се промијенили да нису направили неке промјене у горе наведеном стилу. Пре свега, додирнули су целу силуету. И зато што трапезна јакна, која је зашивена за прелепе даме, сада може да делује у инхерентном стилу капута. Основни рез остаје исти, али умјесто уобичајених рукава, појављују се прорези.

Рукави у таквој јакни преузимају широк распон величина, почевши од већ описаних прореза и завршавају се у три четвртине. Изведба руба може значајно да промени уобичајену перцепцију „трапеза“.Уобичајено, може се поделити у три врсте: класични (описани горе), скраћени (спуштање длана испод струка) и издужени (достизање нивоа кољена). Осим тога, асиметрични учинак дна „трапеза“, посебно карактеристичан за зимске моделе, добија на популарности. Завршавајући преглед стилова, немогуће је занемарити стилизоване појасеве „трапеза“, као и прслук. У таквим моделима карактеристичан рез не почиње од линије рамена, већ од нивоа струка, остављајући утисак пахуљасте сукње повезане са дебелом блузом. Што се тиче слинг јакни, један од њихових стилова је управо “трапез”, који се трансформише, ако је потребно, уз помоћ затезања муње.

Различити стилови дозвољавају дизајнерима да користе разне материјале приликом шивања женских трапезних јакни. За летње моделе то је природни памук или са додатком вискозне или водоодбојне пређе. У вансезонским и зимским мјесецима све су популарнији кишни огртач, полиестер и кожа. Крзнене пруге или антилоп могу их употпунити.

Палета боја је различита. Популарни монокромни модели различитих нијанси постепено попуштају место разним принтовима: цветним, фантазијским и геометријским. Ипак, најзанимљивије опције су оне у којима због узорака и боја прелази са вишеужи до шири, као и нагласак одређеног дијела јакне, на примјер, руб уз помоћ трака с етничким узорцима.

Тајне избора

С обзиром на фотографије модних колекција, дивна дама може стећи утисак да трапезоидну јакну могу носити жене било које величине. Ово је делимично тачно, али стилисти упозоравају да треба да изаберете прави стил. И у овом случају, пажњу треба посветити трима главним компонентама: стас, стил и старост.

На пример, кратка трапезна јакна је погодна само за даме елегантног стаса и силуету "обрнутог троугла" или "правоугаоника". За "Аппле" треба да се брине о опцијама са издуженим и асиметричним дном. А "крушке" морају потпуно напустити такве јакне, што може учинити њихове кукове већим и тежим. И, уопште, стилисти препоручују ношење таквог стила искључиво за оне даме које је природа обдарила дугом и витком линијом ногу.

Критеријум стила као фактор избора препоручује дамама да пажљиво погледају „трапез“ само ако преферирају пословни, класични или романтични стил у својој одећи. Чак иу случају да је таква јакна направљена у облику пропусне јакне.

И последње, старост. Модели "трапезоидни", које нуде дизајнери у облику "капе" или рукава у три четвртине, одговарају младимадевојке или витке даме старости 30-40 година. Остатак се препоручује да се пажљиво погледа на другачији начин описаног стила јакне.

суптилности комбинације

Са чиме носити трапезоидну јакну да не би визуелно искривили силуету? Стилисти препоручују класичну комбинацију са панталонама класичне дужине или сукњом за оловке. У комплету су потребне ципеле са високим потпетицама. У исто време, потребно је бити посебно опрезан са ципелама за ципеле које могу "подрезати" дужину ногу.

За прекомјерну тежину и труднице препоручује се комбинација с летећим, лабавим хлачама или сукњама. По жељи, можете додати комплет ципела са високим ципелама и на равном курсу (на пример, чизме са високим чизмама). Модерне рукавице (дугачке или рукавице), као и укусно одабрана фризура, помоћи ће да се скрене пажња са „проблематичних“ зона.

У закључку, остаје само да се има на уму да је трапезна јакна одевни предмет, иако стилски, али веома "хировит" у одабиру и избору. И због тога, дивне даме треба да слушају препоруке стилиста описане горе.