Цасуал стил у одећи: главни принципи тренда

Улице модерних градова су пуне људи чија је одећа тешко прецизно рангирати као групе традиционалног стила. Понекад је чак и тешко разумети на коју врсту подврсте се може приписати приказана слика. Када се појаве такве сумње, онда се, највероватније, суочавамо са такозваним цасуал стилом облачења. Његово рођење дугује бескрајним лавиринтима камених џунгли, тако да има друга имена - улица, град. Цасуал у преводу са енглеског звучи као свакодневни, нестални, неформални.

Мало о историји стила

Вјерује се да је случајно настало у Шкотској прије четрдесет година. Тада је крајем седамдесетих фудбал био веома популаран. Његови обожаватељи и одани фанови удружили су се у неформалне клубове који су активно подржавали свој омиљени тим, компоновали песме и памтили песме.

Међу тим људима било је уобичајено носити једноставне и удобне ствари познатих робних марки: траперице, тенисице, поло мајице, мајице, спортске јакне. Покрет навијача добио је име Цасуал, који је касније постао чврсто утемељен за нову стилску групу одјеће.

С временом, цасуалповукао се из фудбала и активно су га користили љубитељи сеоских шетњи и активности на отвореном. И ускоро се потпуно преселио у метрополу. Постао је најпопуларнији међу младима и људима који нису склони традиционалним типовима одеће.

Стил облачности у одећи - карактеристике тренда

Задњих десет година, језгро је стекло свјетску славу. И све то захваљујући јединственој комбинацији удобности, практичности и естетике. Комбинација ствари које се на први поглед чине насумичним, уопште није једна. У ствари, све необавезне одеће су добро осмишљене.

Урбани стил подједнако воле богати и сиромашни, млади и стари. Омогућава вам да направите комплетну гардеробу за људе било ког облика и висине.

Одсуство јасних захтјева и строгих ограничења у одијелу омогућава да се осјећате слободно у сваком окружењу. Поред тога, спортска компонента стила даје нашем имиџу више младости, енергије и свежине.

Основни принципи повременог стила

Главни захтев за одећу је погодност. Концепт стварања слика у цасуал стилу заснива се на индивидуалним карактеристикама и преференцијама, дајући прилику за самоизражавање. Демократски приступ формирању ансамбла омогућава да се особа лијепо, слободно и без великих финанцијских трошкова облачи.

Дакле, у гардероби уличног стилаувек постоје фармерке, мајице, пуловери, мајице, тренирке, сукње. Из ових ставки лако можете креирати велики број сетова, комбинирајући ствари заједно. Једна кошуља, која се носи наизменично са панталонама, сукњом и траперицама, омогућава вам да добијете каменчић на три различита начина. А ако их допуните пуловером, јакном или јакном и украсите разним прибором, свлачионица „мени“ ће одмах бити формирана за целу недељу.

Стил цасуала категорички одбацује неке врсте одеће:

  • униформе, укључујући војне;

  • ствари намијењене за разне прославе и службене пријеме - хаљина, тукедо, коктел хаљина, вјенчаница;

  • пословни комплети, типични за строге правила облачења;

  • предмети типични за друге стилове и субкултуре као што су грунге, хип-хоп, пунк и други;

  • одећа за спортску обуку;

  • Национални /етнички костими.

Све што остаје откривено на овој листи може се сигурно приписати цасуал стилу.

Типични знаци тренда

Опис захтјева стилског смјера састоји се углавном од негације типичних облика. Дакле, да би увек били у тренду, присталице популарног тренда треба:

  • напустити сталну потрагу за модом;

  • смањити трошкове куповине нових познатих производабрендови;

  • не поштују строга ограничења;

  • не копирајте слике других људи.

Проучавајући фотографије модних колекција, размотрите своје омиљене стилове као основне моделе за формирање сопствене гардеробе. Не покушавајте ускладити боје у одијелу према правилима компатибилности. Не треба да се трудите да комбинујете ствари на основу текстуре и других карактеристика квалитета тканина.

Нека ваше ствари буду одличног квалитета, доброг резања и привлачности. Ако вам се таква одећа уклопи, цео изглед ће вас окарактерисати као стилску особу, обучену са укусом.

Стиле цасуал цлотхинг дла женсин

Триосновне ствари се сматрају основом за стварање нових слика : јеанс, сукња и хаљина. Изаберите за себе одећу која најбоље одговара вашем укусу, облику и допуните је разним детаљима костима. У ту сврху ће вам требати мајице, мајице, блузе, кошуље, џемпери, џемпери и друге ствари.

Изабрати за себе обнову, дати предносттканинамаприродног порекла. Одјећа од памука, вуне, вискозе, трапера ствара угодан осјећај и изгледа пристојно.

Палета бојаје практично неограничена. Дозвољена је било која комбинација боја, чак и најнеочекиванија.Није препоручљиво побољшати схему боја са светлуцавим елементима као што су искре или шљокице.

Обућаза дјевојчице је одабрана, прије свега удобна, ау другом - модерна. Наравно, она мора бити у потпуној сагласности са ситуацијом у окружењу. Асортиман производа у цасуал стилу је веома богат: балетни станови, мокасине, патике, чизме, ципеле, чизме и још много тога. Главна ствар је да имате удобну ципелу и стабилну пету. Све то неће створити напетост у ногама, а шетња ће бити лака и слободна.

Додаципожељно је одабрати оне који носе одређене функције. Од корисних ствари размотрите сунчане наочаре, кишобране, сатове, појасеве, шалове, торбе.

Цасуал веар фор мен

Основни предмети гардеробе не морају бити класични. Уместо строгих панталона, дајте предност џинсу или цхину. Зими су погодније вунене хлаче или терет. Кошуља се не мора поново пунити, боље је чак и носити њену кошуљу. Тако да ће изгледати добро, чак и ако носите врх пуловер.

Већина ствари, посебно плетенина, уопште не треба глачати. Можете потпуно напустити пантасите или глачати кошуље. Напротив, лакше модрице ће послужити као додатна потврда еколошких материјала.

Још једна симболична ставка костима у градском стилу је јакна. Пожељно је да се стекне неколико ствари различитих боја и квалитета, а онда се модерне комбинације пружају вам неколико месеци унапред.

Комбиновање пословног стила са неформалним стварима олакшава претварање формалних одела у практичне и удобне комплете. Ово је добро помогнуто разним прибором. За омекшавање и "замагљивање" службене слике, користите шалове, шалове, појасеве, појасеве, шешире. Што се тиче сати, пожељно је да немају изражен спортски или класичан изглед. Модел неутралних облика добре квалитете ће бити још једна успјешна компонента модерног имиџа.

Неки модели обуће такође припадају необичним атрибутима стила. То могу бити ципеле мокасине, брогови, пустиње, и наравно, патике. Чарапе бирају било које боје, светле и штампане производе су дозвољене. Покушајте да одржите њихову нијансу у складу са било којим комадом костима - краватом, марамицом. У љето, чарапе се могу потпуно одрећи.

И коначно

За неке људе на први поглед може се чинити да је лежерна одећа произвољна комбинација ствари. У ствари, он има одређене карактеристике и знакове које је лако уочити. Да би се прецизније дефинисао стил, може се рећи да се ради о крижању између спорта и бизниса. Скиллпостићи равнотежу између ових модерних трендова и послужити као потврда милости и доброг укуса.