Ципеле са високом петом и платформа (30 фотографија): најпопуларнији модели

Девојке увек желе да изгледају више и мршавије, међутим, доктори категорички не препоручују стално носити ципеле са веома високим штиклама. Чињеница је да ће се у таквим ципелама модна жена помакнути готово на прстима, то јест, њезино стопало ће бити неприродно искривљено.

Прави спас за фасхионисте који желе себи додати неколико центиметара висине биће ципеле са високом петом и ципеле са платформама. У овим моделима, не само да је подигнута пета, већ и ножни прст, дакле, упркос значајној висини пете, стопало ће бити у удобнијем положају.

Мало историје

Платформа се појавила много раније од пете. Да би се уздигли изнад својих поданика, племићи су везали специјално полиране даске за своје ципеле. Тада је друштвена функција ципела постала практичнија. Заиста, у ципелама на платформи, било је могуће ходати кроз блато без мрљања ногу.

Идеја поделе ђона на платформу и пету диктирала је практична разматрања. Јахачи, који су били присиљени да проведу сате у седлу, били су неудобни са равним потплатом. Зато су почели да праве изрез у платформи јахачких ципела, тако да се нога удобно држи у стремену.

Модерне женске ципеле и платформе на високим петама, наравно, имају мало сличности са ципелама које су наши преци користилијахање Данас, модерне жене носе лијепе и разноврсне моделе који су одлични за стварање и вечерњих и свакодневних изгледа.

Погледи

Постоји неколико врста ципела које имају платформу и високу пету.

Лабутенс

Сан многих фасхиониста је познати лапутен ципеле. Ово име потиче од имена дизајнера Цхристиан Лоубоутина. Али, као што је често случај, појам "лапутена" је на крају почео да назива не само производе истог назива који се кваре, већ и све чамце на платформи са високом штиклом.

Главне карактеристике модела:

  • висока платформа спреда;
  • веома висока танка пета;
  • благо оштар ножни прст, на нози се може направити изрез, отварајући прсте.

Лабутени долазе у различитим бојама, али најпознатија опција су црне ципеле са високим потпетицама и платформа са јарко црвеним ђоновима. Лабутени су израђени од коже и антилопа, шиљци, каменчићи, уметци од транспарентног силикона и друге декорације.

Класични Лабутени имају скривену платформу, у овом случају, овај дио ципеле је прекривен истим материјалом као и врх ципеле.То значи да је прелаз са врха модела на платформу готово непримјетан. Али постоје модели у којима платформа, а понекад и пета, имају различиту боју или текстуру.На пример, ципеле црне или црвене боје на златној платформи изгледају спектакуларно.

Мари Јане

Карактеристичан детаљ овог модела је присуство траке са копчом на успону стопала и заобљеног прстију. Присутност пете и платформе није фундаментална, постоје варијације овог модела и на равном ђону са малом петом.

Међутим, ципеле "Мари Јане" на умјерено високој платформи и равним квадратним петама су популарнији модел. Ципеле ове врсте су добар избор за канцеларију, јер ће ноге у таквим ципелама бити много мање уморне него на класичним бродовима.

Ово је још једанмодел ципела који има платформу и пету. Разлика ове сорте је присутност танке траке око скочног зглоба. Ове ципеле су одличне за вечер, тако да су често украшене каменчићима, бисерима, апликацијама. На траку се могу поставити велики декоративни елементи - цвијет, лук, копча.

Модели ципела са високим тракторским потплатом и квадратним петама су прилично удобни. Они су сретни да носе дјевојке које се осјећају неугодно на петама.

Ове ципеле долазе у различитим нијансама, могу се потпуно затворити или изрезати. Веома популарне сандалеВаловита платформа са четвртастом петом.

Ова врста ципела је доступна у две верзије: у првој, боја платформе и ципеле су идентичне, у другом, ова два елемента имају контрастне нијансе.

Брендови

Фотографије са модних ревија ће осигурати да су ципеле и платформе са високом петом данас у тренду. На пример, модели које је представио Сергио Росси су елегантни бродови са косом платформом и танком петом богате нијансе морског вала.

Марка Гиусеппе Занотти нуди модне жене шармантне црне антилоп пумпе са високом скривеном платформом. И Цхристиан Лоубоутин остаје веран себи, представљајући у летњој колекцији црну лапутену са отвореним прстом са гримизним ђоном

Шта обући?

Ципеле са високом платформом и петом - модел је универзалан, али морате одабрати стил и боју ципела у зависности од жељене слике. Разумећемо шта да носимо са таквим ципелама.

Бусинесс стиле

И пословни модел и Мари Јане обућа савршено ће се уклопити у пословни стил. Оба модела одлично изгледају са пословним хаљинама и оделима.

Удобне ципеле и неутрална боја треба да буду главни критеријуми за избор канцеларијске ципеле. Можете купити ципеле у црној, беж, чоколадној или тамно плавој боји.

Церемониал Екит

Уз коктел и вечерње хаљине, ципеле са платформом и високим стилетом изгледат ће сјајно, то јест, Лабутенес или глежањ ремен.Вечерње ципеле могу имати привлачан декор.Може се налазити не само на рту, већ и на позадини.Ципеле у којима су декоративни елементи, на пример, трње, смештени на пету и платформа изгледа ефикасно.Боја вечерњих ципела може бити неутрална или светла.

Свакодневно

За свакодневно ношење можете одабрати ципеле с тракторским ђоном и високим квадратним петама илимодел "Мари Јане" са чврстом петом.Међутим, многе модне жене бирају за цасуал изглед и штикле.Такве ципеле можете носити одјећом различитих праваца, а једини изузетак је спортски стил.

)

139]

)

169]