Црни дерби - отелотворење мушких класика

Свака пословна особа мора имати свој црни дерби у свом ормару. Ова ципела је веома удобна и добро се слаже са пословним оделима. Али момци који воле да се обуку у слободнији стил могу да купују и црне ципеле, јер ове ципеле одлично изгледају у фармеркама.

Опис модела

Класичне црне мушке ципеле за дерби су израђене од праве коже. Ђон модела је танак, има широку пету висине од два центиметра. Декор недостаје.

Посебност модела је присуство отвореног типа везивања.Да бисте разумели шта је то, морате се упознати са именима делова мушке класичне ципеле.

Со:

 • предњи део, који покрива успон стопала, назива се вамп;
 • леђа се зову пета, што је сасвим логично;
 • Бочни делови у којима су рупе за навојне везице израђивали израз беретке.

 • висина ципела - испод глежња;
 • врста везивања је отворена, што значи да су беретке постављене преко вампа и њихов доњи део остаје слободан;
 • Пета и беретке су једноделни.

Седло може бити или појединачно резано или одсечено дуж линијетое У другом случају, модел се зове “Дерби Цап Тое”. У случају да су беретке одвојене од позадине и зашивене преко вампира, ципеле се називају блуерс.

Најпопуларнија верзија ових ципела је црни кожни дерби. Овај модел је универзалан, предивно је комбинован са пословним одело и јеансом. Али црне ципеле направљене од антилоп-а су неформалне обуће и треба их носити са одјећом у неформалном стилу.

С каким комбинацијама?

Црни дерби су практично универзални модел, тако да је лако одговорити на питање шта обући са овим ципелама. Модели класичне изведбе идеално су комбиновани са строгом пословном одећом. Али антилоп-ципеле и модели са дебелим ђоновима погоднији су за слободне саставе.

Међутим, ципеле црног дербија су мање формалне од ципела од оксфордке. Стога, за догађаје са строгим правилима облачења, дерби се сматра неприхватљивом опцијом.

Пословни стил

Пословни стил укључује комбинацију класичног дербија са пословним одијелом.

Примери лукова:

 • У сивом одијелу и бијелој мајици можете отићи на састанак или казалишну премијеру. Ансамбл употпуњујемо црним стварима - краватом и црним кожним дербијама класичне изведбе. Чарапе за овај ансамбл захтијевају тамносиву боју.

 • За пословне преговоре или посебне прилике морате имати елегантно тродијелно одијело. Комбинирајте одијело у тамно плавој боји с класичним црним дербијем, бијелом кошуљом и плавом краватом.

 • Црна је боја елеганције. Носите црно пословно одело са тамно сивом кошуљом, црним жакард прслуком и црним кожним дербијем. Покупимо стилски прибор - црни кожни ремен, црни свилени свилени шал и црну свилену кравату.

Фрее стиле

Примери лукова:

 • Носите сиве класичне панталоне у сивој боји са сивим џемпером В-изреза и црним ципелама за дерби. Ансамбл надопуњујемо дугим беж капутом и црном плетеном капом.

 • Тамно плава Скинни јеанс ткани са црним дербијама на дебелим потплатима, као и са плавом трапер мајицом и тамно смеђом бомбардерском јакном. Последњи акценат је плетени браон шал.

 • Обрезани морнарско плави цхинос изгледат ће сјајно с класичном плавом кошуљом. Носимо црни кожни дерби са дебелим ђоновима на овој одећи. Обуцимо ципеле на босим ногама и надопуњујемо ансамбл црним кожним ременом.

Брендови

Црни дерби се може наћи у готово свакој колекцији мушких ципела.Овај модел представљају премиум брендови и демократски брендови.

Ципеле црног дербија које су ове сезоне представили Долце & Габбана су садрзај класика. Модели имају јасне, елегантне линије и израђени су од полиране коже.

Неформални црни дерби модели нуде бренд Емпорио Армани. Дизајнери су снабдевали ципеле дебелим ђоновима. Модни модел црних дербија из Валентина изгледа оригинално, има гумени ребрасти ђон без пете и заобљеног прстију.