Уггс са шљокицама - светао и приметан елемент ваше слике

Холивудске славне личности, које су почеле да се појављују у јавности у лепим, али не превише елегантним чизмама од овчје коже, увеле су моду у угг чизме. Временом, поред традиционалних модела, на продају су почели да се појављују уггс и декор. Наравно, најуочљивија и најочитија опција су уггс са шљокицама.

Мало о декору

Прихваћено је да се мали декоративни детаљи називају рупама за шивење шљокицама. Назив декор може се превести са француског као "злато". Сјајни декор се користи за украшавање одеће, обуће и прибора.

Први који су користили шљокице за украшавање одеће постали су лепотице у Индији. У то време коришћена је метална фолија да би се направио декор. Али шљокице направљене од посебно третираних крила вилиног коњица сматране су вреднијим. У Европи, овај тип декор се појавио око шеснаестог века. Наравно, ствари украшене "златом" биле су веома скупе.

Али у двадесетом веку пластика је коришћена за прављење шљокица, тако да је декор био доступан свакој моди. Нарочито често ствари су украшаване шљокицама у периоду од 20-40 година, а онда су се опет повремено враћале у моду отприлике сваких 20 година.

Данас практично све ствари, укључујући грубе чизме од овчје коже, украшавају шљокицама.За декорисање ципела могу се користити следећи типови декорације:

  • Матт . То су монокроматске непрозирне или прозирне шљокице које, упркос имену, имају сјај.

  • Нацре . Овакав декор има посебан сјај, сличан сјају седла.

  • Холографија . То су пластични делови у које се убацују мале честице рефлектујућих елемената. Стога, декор у свјетлу трепери са свим бојама дуге, мијењајући нијансу при кретању.

Облик шљокица може бити различит. Најчешћа опција је округла, али постоји декор у облику дијаманата, капљица, шестерокута итд.

Какви су они?​​

На продају се могу видјети угг чизме, у којима је читава површина у потпуности прекривена шљокицама, као и скромније опције, у којима се гумени декор користи за стварање узорака на врховима. У сваком случају, ово су модели који привлаче пажњу.

Најчешће, традиционалне изведбе, тј. Кратке удобне чизме од крзнене овчје коже, украшавају се шљокицама.

Боје су различите. Најскромнија и, у исто време, најсвестранија верзија црних угг чизама са шљокицама. Овај модел се може носити са готово било којом одјећом у стилу необавезног стила.

Модели боја изгледају атрактивно,на пример, браон, ружичаста или плава угг са шљокицама. Такве свијетле чизме моћи ће "обојити" суморне зимске дане, претварајући обичан дан у празник.

Али, наравно, уггс са шљокицама боје злата или сребра изгледају најимпресивније. Такви модели не би требало да буду укључени у свакодневне ансамбле, али ће на зимском фестивалу изван града (код викендице, у рекреативном центру) бити сасвим одговарајући.

Хајде да схватимо шта да обучемо са овим прилично необичним моделом ципела. Његова необичност лежи у мешању стила. Шљокице, по правилу, користе се за украшавање ствари у вези са гламурозним стилом. И сами угг чизме су модел који се препоручује комбиновати са цасуал стилом.

Пошто су угг украшени шљокицама привлачан модел, да би се сачувала хармонија, стилисти препоручују да изаберете једноставну, чврсту одећу неутралних боја. Ако носите уггс извезен шљокицама, одећу са запањујућим бојама или великим принтом, модна жена ризикује да постане као циркуска глумица која је заборавила да промени одећу након наступа.

Због тогаза ове ципеле изаберите најједноставније мршаве траперице, равне тајице или тајице. Одјећа такођер не би требала бити привлачна. И основно правило - нема више сјајности! Шљокице и каменчићи не смију бити на било којем другом елементу ансамбла.

Сизбор прибора за ансамбл треба да се придржава принципа минимализма. Уггс извезен шљокицама требао би остати најсјајнији нагласак у ансамблу. Ако модна жена жели да допуни своју слику торбом са шиљцима или шареним масивним накитом, онда ће слика бити преоптерећена. Одаберите торбу и друге додатке без декорације, боје детаља слике треба комбиновати са другим елементима ансамбла.

Брендови

Најпознатији и најпопуларнији бренд који производи оригиналне чизме од овчје коже је "предак" ове врсте ципела - компаније УГГ Аустралиа. Модели овог бренда одавно су уздрмали мишљење да су угг чизме грубе ципеле.

У класичној краткој линији обуће, представљени су традиционални дизајни, украшени шљокицама. Такви модели су идеални за храбре и одважне фасхионисте који воле да буду у центру пажње.