Јахачке хлаче: правила и особине избора

Љубитељи коњичких спортова знају да су јахачке хлаче идеално рјешење за јахање. Ово су добро уклопљени модели који штите од трења и не ометају кретање током путовања.Пошто је овај модел спортска муниција, има одређене карактеристике које разликују професионалне спортске хлаче од свакодневних модела.Разлике су присутне у резу, иу својствима тканине, иу карактеристикама садње. Поред тога, постоје и кратке хлаче за сваку сезону. Љети су потребни лагани и прозрачни производи, а зими - загријани и не пролазни вјетрови.

Карактеристике хлача за јахање

Коњичке хлаче су дизајниране за удобно и сигурно јахање. Немају шавове, што елиминише трење и изглед кукуруза. Они пружају удобно приањање и омогућавају вам да останете чврсто у седлу. Присутност уметака против клизања чини хлаче не само удобним током трке, већ и спречава клизање са седла.

Елемент против клизања се назива "Леу". Она је пуна или колена.Женске хлаче са кожним лејама дуж цијеле дужине бирају почетници, којима је тешко задржати се у седлу и који осјећају нелагодност током потресања . Искусни јахачи задовољни су коленима који елиминишу осећај "лепљења" на седло. Такође избор мостаза јахање утјече доба године. Љетни модели обично имају непотпун Леу који омогућава измјену зрака и спречава знојење за вријеме вожње.

Дакле, шта је заједничко свим мостовима за јахање :

  • висока отпорност на хабање;
  • чврсто приањање;
  • повећана удобност;
  • нема унутрашњих шавова;
  • практичност и храпавост.

Зимске хлаче могу бити израђене од природне или синтетичке тканине. Ако су љетни модели од природних материјала боље прилагођени, зимски састав влакана није толико значајан. Синтетика има своје предности, које се најбоље манифестују у хладној сезони.На пример, синтетичке хлаче су лакше за употребу, лакше се бришу, боље одбијају прљавштину, имају већу еластичност и не истежу се током интензивне употребе . С друге стране, памучне гаће су хигроскопне, не стварају ефекат стаклене баште и пријатније су за кожу. Посебна пажња се посвећује траперицама, које изгледају као обичне трапер хлаче, али се разликују у додиру и резу.

Изузетно је непожељно носити обичне траперице на јахању, јер је вероватноћа појаве курјих очију и абразија веома висока. Груби трапер ће сигурно трауматизирати кожу и изазвати нелагодност тијеком вожње.

Такозване трапер јахачке хлаче сувеома мекана и нема унутрашње шавове. Као резултат тога, они изгледају као редовни модели трапера, али имају све предности класичног моста за јахање. Неке модерне жене толико воле да возе панталоне да су спремне да их носе у свакодневном животу. Нема контраиндикација, али ово је права муниција са повећаном функционалношћу, која не само да изгледа на посебан начин, већ је и прилично скупа.

Десигн Оптионс

Изгледа да јахачев ормар не би требало да буде превише разноврстан, јер је главни задатак одеће за коњички спорт да заштити возача и да му обезбеди удобне услове током јахања. Ипак, сваки произвођач има своје идеје о модерној одећи за коњички спорт. У том смислу, ту су и разне панталоне занимљивог дизајна, необичне боје, па чак и нестандардне текстуре.

Класично рјешење су бијеле хлаче, међутим, иако изгледају привлачно, још увијек се не сматрају практичним.Сада можете наћи спортске хлаче тамних боја: чоколаду, смарагд, сенф, сиво-плаву . Посебну пажњу заслужују мостови у кавезу. Изгледају веома стилски и погодни су за стварање занимљивих слика не само за коњички спорт, већ и за свакодневни живот.

Које год да су лепе јакне за јахање, главнаКритеријум за избор спортских хлача је удобност и густина слијетања.

Жена треба да буде удобна током јахања. Због тога је неопходно више пута покушати на неколико опција моста пре куповине. У процесу покушаја кретања, направите завоје, седите. Тек тада ће бити могуће разумјети колико добро хлаче добро пристају и да ли оне ограничавају кретање.

Што се тиче цене, правило функционише овде: „Нисам довољно богат да купим јефтине хлаче“. Да, модели водећих произвођача опреме за јахање су много скупљи, али су функционални, издржљиви и сигурни, а то је оно што је важно приликом одабира панталона за коњички спорт.