Хаљине у стилу седамдесетих за најлуђе девојке

Када су у питању секси и романтичне хаљине, одмах падају на памет хаљине из 70-их. Тадашња одјећа остала је запамћена обиље текстура и тканина, еклектицизам и разноликост. Како се мода повремено враћа, данас се на насловницама модних магазина све чешће појављују хаљине у стилу седамдесетих. Научићете историју ових дивних одела и како их носити у овом чланку.

Историјска позадина

Романтика и нежност су у то време били веома релевантни. Жене су почеле да носе не само дужину мини, већ и маки.

Седамдесетих година, правац прет-а-портера је почео да се развија. У Паризу од 1973. године, два пута годишње, познати модни дизајнери представили су своје колекције свијету. Уобичајена одјећа у то вријеме креирали су дизајнери као што су Еммануел Кхан, Сониа Рикиел и јапански Кензо Такада. У трендовима су доминирале хаљине за кошуље, одела са ситним цветовима и вунене одеће на појасу. Појавиле су се колекције у којима су превладавали раније некомпатибилни мотиви, односно грашак и пруге, ћелије и пруге.

У седамдесетим годинама, прави бијес је произвео црну свилену хаљину испод колена. Такве моделе хаљина из 70-их изабрале су пословне жене. Комбинујући одјећу са сакоом, дјевојке могу носити хаљину, како за рад, тако и за вечерњу одјећу.активности Жене су почеле да користе одећу да би постигле успех у професионалном пољу. Међутим, чим су стигли до највиших степеница хијерархије, жена је почела да носи одела са сукњом и чарапама од телесне нијансе.

Мода седамдесетих је толико разноврсна да је тешко описати само једном ријечју.У то време, трендови су били хипији, глам роцк, дисцо. Одјећа је постала удобнија за ношење и разноврснија. У том тренутку појавио се концепт целокупне слике или скупа ("комбинаторност"). Жене су почеле да бирају комплетне елементе слике, на основу текстура, нијанси и тканина.

Текстура тканине која се користила за израду хаљина почела је постепено да се мења. Настали су богати материјали као што су кашмир, крзно и ангора. Релевантност је почела да поприма пастелне нијансе, као и карактеристичан боемски тон белих и беж боја. У СССР-у, модерне жене су могле проучавати популарне трендове само са фотографија представљених у страним публикацијама.

Модерне хаљине 70-их година

Као што је већ споменуто, стилови хаљина 70-их година били су значајни по својој посебности. Назовите најважније моделе:

  • Хаљине са танким нараменицама на струку , допуњене јакнама и огрлицама.

  • Популарне су билехаљине са џеповима , појасеви, панталоне и огрлице. Форстварање више оригиналног стила женске моде у тим годинама је одсекла фабричке дугмад, шивајући на занимљивијим декорима.Хаљине са дугим рукавима често имају лисице.

  • Модерна и релевантна била јеодећа са пахуљастом сукњом до колена .Такви производи су данас популарни.

  • Одјевени у точкице, пругаста, "гуска стопала", у кавезутакође су били на врхунцу популарности.Цвјетни и геометријски узорци изгледали су занимљиво.

  • Посебно треба нагласитиодећу романтичног стиласа цвећем, чији су стилови пространи, прозрачни и природни.

  • Хаљине-сундрессесжене су користиле не само вруће љето, него и јесен, зими, носећи с њима мајице за кратке хлаче и кошуље за тијело.

  • За дискотекекоришћене су вечерње хаљине у стилу 70-их година дужине мини у стилу диска.Сјајне тканине такође нису изгубиле значај.

  • Жене су носилехаљине са мирисом , отворене назад,А-силуете .Производи са широким рукавима и дужином до кољена често се појављују на забавама и дискотекама.

Мода је била обиље боја, крзна, диска и глам роцка, тако да је међу младима било кожних одела идубоко цепање. Седамдесете су биле доба прославе природности и женствености. Појавиле су се изражајније и одважније форме.

Хаирстилес

Ако сте купили хаљину у стилу седамдесетих, свакако размотрите све трендове тог времена. Једнако је важно стварање фризура. Тада је „фризура“ била релевантна због познате певачице Миреилле Матхиеу. Жене су често носиле фризуру као што је "сессон" (дужина косе до лопатица). У овом случају, коврче су биле уврнуте у велике коврче, а волумен је настао на коријену косе. Популарна је била и Пикие фризура.

Удобност и невероватна женственост били су комбиновани у моди. Ова деценија је била позната по недостатку ригорозних идеолошких намера и забрана.

Свадбене хаљине седамдесетих

Седамдесетих година двадесетог века свет је дао значајну количину занимљивих и стилских стилова одевања. Орезани модел и "сирена" су најзначајније свадбене хаљине 70-их година. Иако је кратки стил креирао Цоцо Цханел у далеким тридесетим годинама, у том тренутку та дужина добија друго рођење. Строге линије, минимална количина накита и декорација - типичне за време венчанице.

Минимализам поприма јединствене облике, жене добијају прилику да покажу своју фигуру. Имају хаљине без рукава, са деликатним рукавима-фењерима. Сатен, моире, свилаНаправили су свечане и светле хаљине. Није било преоптерећења детаља на слици, али су сребрне врпце и траке давале оригиналност венчаницама те ере. Данас, девојке са средњим и високим растом могу да приуште кратку хаљину седамдесетих. Погодан је и за жене са фигуром “крушке”.

Тада је у моди била и свадбена хаљина "Сирена". Хаљина се уклапа у фигуру на колена и има текућу пахуљасту сукњу. Наглашава све предности фигуре и посебно је погодна за девојке са изражајним струком и куковима. Ако је ваш изглед близу модела, изаберите ову хаљину. Превише мршава и пуна жена боље је изабрати другачији стил. Већина славних изабире "Мермаид" због своје романтике и женствености. Седамдесетих година, таква одјећа изгледала је заиста озбиљно и сјајно.

Тада је индустрија понудила нестандардне стилове. Хаљина са високим вратом, широким рукавима и неколико слојева на сукњи погодна је за екстравагантну младенку.

Заклучениа

Шта год да сте зашили - свилена или гримизна хаљина, запамтите да су у то време девојке створиле солидну слику. Стога, свакако размислите о својој шминки, коси и додацима. У шминкању су биле релевантне озлоглашене "танке обрве као конац", као и плаве, зелене сенке. Брошеви, шалови и копче су тада били на врхунцу моде, перле су имале сјајне нијансе.

Невероватно женствене и деликатне хаљине тог времена и данас су релевантне. Засигурно због тога модерне жене моде троше на такве хаљине. Саветујемо вам да се "обучете са сјајем" - то је оно што су рекли у далеким седамдесетим!