Плетена вјенчаница - јединствена свадбена одјећа

Све невесте желе да буду најлепше на дан њиховог венчања. Али, да бисте били не само прелепи, већ и јединствени, треба да изаберете одећу која неће изгледати као хаљине других невести. Таква хаљина може бити плетена вјенчаница. Таква опрема се прави ручно, тако да млада може бити сигурна у ексклузивност своје слике. Фотографије плетених ремек-дјела које је створила мајсторица задивљују невероватном лепотом шара.

Техника

Можете плести јединствену опрему са плетењем или кукичањем. Постоје различите технике плетења, тако да плетене хаљине нису толико сличне једна другој.

Шаблоне на иглама добијају се употребом накидова и везивањем више петљи истовремено. Када се користи кука за добијање узорака, плетени су различити типови стубова и ваздушних петљи.

Уз уобичајене плетене узорке приликом израде вјенчаница користите посебне технике за израду чипке. Чипка може бити:

  • Трака . При употреби ове технике, плетени су понављани тракасти елементи, који су спојени у замршене узорке.

  • Ирски . Чипка састављена од појединачних хекланих цвјетних мотива. Завршени мотиви су сакупљени у заједничком платну.

  • Румунски . Друга врста асортимана чипке, на основу којих служе плетене чипке. Из врпце се излажу конципирани обрасци, који се држе заједно са иглом и концем.

  • Бругге . Ова врста плетења изгледа као врло шетња на чипки, уткана на бобине. У срцу обрасца је трака од ажурне траке, из које изгледају потребни обрасци.

  • Печеница . Спољашње плетиво ће изгледати као гипура. Основа је решетка која се састоји од квадратних ћелија, од којих су неке прекривене нитима да би се створили одређени обрасци.

Цела хаљина или само њени појединачни елементи могу бити плетени. У последњем случају, плетена тканина комбинована са тканинама. На пример, прслук и рукави хаљине могу бити кукичани, а сукња израђена од свиле или шифона.

Стилови

Стилови плетених вјенчаница су различити. То могу бити кратки и дуги модели, хаљине с отвореним раменима или празни врх и рукави, хаљине равне силуете или обрубљене сукњице.

Пошто је кукичана чипка танка и деликатна, у већини случајева хаљина је обложена. Кућиште може бити израђено од тканине која се тачно подудара са нијансом са навојем који се користи за плетење, или од тканине која се разликује по боји. Таква контрастна комбинација ће побољшати лепоту плетеног узорка.

Када бирате стилСвадбено одело мора узети у обзир особине младенчевог тела.Кратке хаљине са вертикално постављеним узорцима и моделима са асиметричном сукњом, која је знатно дужа у леђима него предња, савршене су за кратке дјевојке.

Универзално решење су модели А-силуете, погодни су за скоро све и веома су удобни за ношење, јер не ометају кретање.

Кориц од хаљине може бити глух или отворен.Ако изаберете другу опцију (са или без нараменица), онда поред хаљине, можете повезати и аеро-болер.По жељи, младенка може да носи плетену хаљину са возом, међутим, мора се имати на уму да овај спектакуларан детаљ ствара много неугодности приликом ходања.

Винтаге плетене хаљине изгледају елегантно и необично.Ако изаберете праву додатну опрему за ову страну, слика ће бити деликатна и памтљива.

Боја

Данас све невесте не носе беле венчанице.Можете користити друге опције боја.Одијела пастелних нијанси - свијетло јоргована, небеско плава, сребрна и сл. Су прилично традиционална.Ова одећа изгледа оригинално и омогућава вам да цените лепоту плетеног узорка.То можете учинити и обрнуто, шивати бијелу хаљину, а њене појединачне детаље (на примјер, стезник) повезати од обојених нити.

било је прозрачно и лагано, потребно је одабрати праву пређу за њену производњу. Свилене нити ће бити одличан избор. Плетена тканина ће бити лагана, прозрачна и има благи сјај.

Међутим, природна свила није јефтин материјал, а узимајући у обзир трошкове рада, хаљина направљена од таквих нити ће бити веома скупа. Дакле, можете одабрати нит и по приступачнијој цијени. Најбоља опција би била мешана пређа, која укључује органски памук и вискозу. Плетена тканина из овог материјала ће бити танка, са благим сјајним сјајем.

Декор

Плетене хаљине, по правилу, не требају додатне декорације, јер се главни нагласак ставља на љепоту узорка. Међутим, вјенчање је посебна прилика. Стога, вјенчанице, кукичане или плетене, често украшене каменчићима, перлицама, шљокицама.

Ако је хаљина направљена искључиво од плетене тканине, онда можете узети сатенски тракасти ремен. Контрастна комбинација углађеног сатенског и текстурног плетива изгледа веома лепо.

Са чиме да се обуку?

Као и свака друга вјенчаница, плетена хаљина мора бити правилно одабрана.

Фата

Овај најпопуларнији свадбени прибор украшава сваку младу. Препоручује се плетена хаљинапокупите класични вео од тила или другу лагану тканину. Модел чипке у овом случају учиниће слику тежом.

Приликом одабира модела вела, треба размотрити стил хаљине. Модели са бујним сукњама изгледају добро заједно са вишеслојним бујним велом. Боље је додати равну или уску хаљину са лаганим велом без додатног декорирања.

Дужина вела може бити различита. У правилу се дуга вела носи преко дуге хаљине и обрнуто. Али постоје изузеци од овог правила. На пример, ако хаљина има спектакуларан деколте, онда га не треба затварати велом.

Ципеле

Плетена чипкаста вјенчаница најбоље је носити класично без додатне декорације. Већина модела захтева ципеле са петом. Међутим, ако је млада изабрала одећу у царском стилу или је одлучила да носи плетену сундресс у рустикалном стилу, онда би пумпе на укосници биле неприкладне. Ове одјеће требају ципеле са округлим прстом и малим квадратним петама или балетним становима. Сандале ће савршено одговарати хаљини у стилу плаже.

Рукавице

На хаљину без рукава можете носити рукавице. Ако је хаљина потпуно зашивена, онда је боље покупити рукавице глатке текстуре - од сатена или тафта. Али комбинованој хаљини, у којој су појединачни елементи израђени од плетене чипке, ажурне рукавице савршено се уклапају у узорак чипке на хаљини.

Накит

Ако је млада изабрала плетену вјенчаницу, онда ће накит морати да се користи у минималним количинама. Сјај метала и камења не би требало да засенује деликатну лепоту кукичане чипке.

На моделу деколтеа може се носити танак ланац са малим привјеском или елегантном огрлицом. Али ако стезник има декор од каменчића и шљокица, онда је боље да не носите ништа око врата, ограничавајући се дугим наушницама.

Невесте које желе да буду оригиналне у свему могу да носе плетене украсе, али не би требало да их буде превише.

Неколико савета за невесте

Плетена вјенчаница је одличан избор за невесту било које доби. Али, потребно је узети у обзир да текстурирани плетиво додаје волумен, дакле, ако фигура није идеална за невесту, онда је за њу боља опрема у којој су одвојени елементи направљени од плетене чипке.

Веома је тешко купити готову плетену хаљину за вјенчање, ови модели се, по правилу, израђују по наруџби. Млада мора да схвати да је овај посао тежак и мукотрпан, стога га треба поверити искусним занатлијама. И морате направити наруџбу унапријед, јер је мало вјероватно да ћете моћи везати хаљину за пар дана.

Пажња се мора посветити избору пређе. Неуспешан избор може довести до деформације производа или до изобличења узорка, што у потпуности квари цијели изглед. Бољеизабрати верзију са релативно уским плетењем и користити облогу за хаљину од квалитетне тканине.У овом случају, опрема ће задржати свој облик.

Неке невесте одлучују да саме повежу своју одећу.Али ако девојка никада раније није плетила такве гломазне предмете, боље је не ризиковати.Поред тога, императив је да се почне са радом давно пре именованог датума прославе, јер ће пре самог венчања младенка имати много невоља и можда једноставно нема довољно времена.

)

181)

​​

)

211)