Мушке Оксфордице: проналазак за господу

Стил који је рођен у Енглеској одувек је био познат по својој аристокрацији и профињености. Његов главни примјер су мушке ципеле оксфордице, израђене у класичном стилу.

Зашто имају такво име? Ове чизме носили су господи Окфорд Универзитета. Ципеле су се разликовале по затвореној везици, карактеристичним шавовима и црној нијанси.

Након појављивања ове врсте ципеле, прошло је много година. Од тада, оксфордке су се значајно промијениле. У колекцијама модерних модних дизајнера нису само ципеле црне нијансе, већ и смеђе, беж и бијеле. Осим коже, у производњи оксфордова користе се и текстил, антилоп, лак, итд. Међутим, службена особина оксфордова била је и остала њихов службени статус, као и њихова намјена за прославе. Најчешће ципеле уоквирене смокингом или репом.

Постојећи типови Оксфорда

Фотографија показује да постоји неколико врста ципела на свету. Ми наводимо главне моделе:

  • Легат.Модел са перфорираним одвојивим прстом. Ова опција подразумијева и перфорацију. Демократске волове, могу се носити и са канцеларијским панталонама и са фармеркама.

  • Једносмерна верзија.Ципеле Мадеод растопљене коже. На моделу је један шав у леђима. Такве оксфордице сматрају се најзванијим.

  • Брогуе или инспектор.Ово је класична верзија ципеле која је допуњена великим бројем перфорација. Попут легата, оксфордице одговарају сваком стилу.

  • Полу-рогови или дипломата.Имају максималну количину перфорације. Зато су комбиновани са класичним панталонама и џинсом.

  • Балморали- врста Оксфорда, у којој нема линије дуж ивице.

Напомињемо да је перфорација главна карактеристика која разликује окфорде, а не само мушке моделе. Модни дизајнери успијевају створити не само класичне, већ и модерне колекције погодне за сваку одјећу. Ципеле могу бити дебеле и танке пете, различите боје. Зато, драги људи, можете слободно да идете у потрагу за својим идеалним окршима!

Кое обувки бъдат?

Класични једноставни облик обуће углавном је погодан за посебне прилике и пословне догађаје. Друге врсте ципела су више демократске и могу се комбиновати са различитим типовима одеће.

Брогуе су релевантне за свакога, такве оквире са траперицама савршено пристају, и изгледају добро са класичним панталонама.

Из каталога модних магазина можете видјети да су постепено мушке ципеле оксфордицепостају мање полу-званичне и претенциозне. Мушкарци их користе у паметном цасуал изгледу и бројним другима. Међутим, треба бити врло опрезан када комбинујете окфордс са спортском и трапер одјећом.

Сваки младић треба да има пар добрих ципела, чак и онај који не прихвата класике.

Предности и недостаци Оксфорда

Главна предност ове ципеле је његова способност да смањи стопало. Оксфордице изгледају ситне и лепе. У исто време, ципеле се могу стезати, посебно за мушкарце са великим стопалима. Иако постоје тзв. "Дерби" или оксфордице са већом комплетношћу.

Још једна предност ципела је његова свестраност. Окфордс се могу носити не само на званичним догађајима, као што је претходно написано.

У погледу цијене, такве ципеле су скупље од "дербија", међутим, за једног произвођача ова разлика није увијек уочљива. Већина јефтиних компанија за ципеле не стварају оквире.

Суровие материали и принадлежности

Ципеле су шивене од разних сировина: глатка, полирана, лакирана кожа, антилоп. Кожа је теле, говеда, наилази на моделе егзотичних животиња. Оксфордице са дебелим ђоном од глатке телеће коже су најрелевантније. Производи од антилопа су такође добро ношени, ако не живите у кишној Енглеској. Лакиране оксфордице су погоднесамо за посебне прославе. Као што је раније поменуто, перфорација и везице су обавезно присутне на свим моделима.

Соле

Класични модел обуће има кожни ђон, али и посебан облик - високу чврстоћу и поузданост. Ту су и оксфордице са полиуретанским, гуменим и шиваним ђоном са Блакеовим обликом.

За суво време, оптималан избор ће бити Гоодиеар Велтед Леатхер Соле. За ношење оксфордица у киши и снегу, купујте производе са гуменим или полиуретанским ђоном.

Схадес

Црна оксфордица се сматра најпопуларнијом традиционалном нијансом. Ово је прилично свестрана службена обућа за посебне прилике. Добар избор су браон ципеле. Изгледају много атрактивније и занимљивије, а не губе много формалности.

Не мање важне су ципеле које се састоје од 2 нијансе. Може бити сиво-смеђе, плаво-смеђе, црно-бијеле и других модела. Најчешће уз њихову помоћ побјеђују контрасте, правећи један дио антилоп, а други - кожу. Упркос њиховој софистицираности и елеганцији, такве ципеле захтевају пажљиву бригу. Поред тога, они су много скупљи од својих колега.

С којто носит обувки?

Дакле, већ сте покупили пар модерних и лепих ципела. Остаје само да сазнате шта да носите с њима. Најформалнија опцијамогу се узети у обзир црне окршице без додатних украса. Савршени су за смокинг или огртач, као и за класично одело.

Да ли сте изабрали свијетле ципеле? Онда слободно купите скраћене хлачице или мало испале.

Правило ношења ових ципела подразумијева да они не могу покрити глежањ. Због тога, врло раширене панталоне неће радити. Чарапе се носе са окфордима само испод формалних панталона. Имајте на уму да уз помоћ окфорда можете створити службени изглед, слику кицоша, момака или члана елитног голф клуба. Све зависи од вашег начина живота и укуса!