Прибор за зелену хаљину одабиремо: савјете и трикове

Зелена је боја удобности. Тако наша подсвест доживљава зелене нијансе. Због тога многе жене у моди покушавају добити барем једну зелену хаљину.

Али пошто ова одећа скреће пажњу на себе по осветљености боје, потребно је пажљиво одабрати прибор за зелену хаљину.

Наравно, при избору додатака за ансамбл потребно је узети у обзир не само сјенило одјеће, већ и сврху сета. Додаци који савршено надопуњују вечерње ношење неће бити на месту када креирате свакодневну или пословну одјећу.

Карактеристике боје

Да би се добар избор допунио ансамблу, потребно је осигурати да се прибор не „сукобљава“ с бојом хаљине. Уосталом, много нијанси зелене. То су деликатни тонови зелене јабуке и пистација, и светла боја младог зеленила, и тамно засићени малахит, жад, смарагдне нијансе.

Међутим, ако проверите коло боја, приметићете да се све нијансе зелене боје налазе између плаве и жуте. Боја антагониста за зелено је црвена.

Приликом избора додатака зеленој хаљини, размотрите „температуру боје“ боје.Нијансе зелене, близу жуте, изгледају добро са прибором у топлим нијансама. Исте нијансе ушто више плавих тонова, боље је комбиновати са додацима хладних тонова. Храбро и неочекивано са зеленом хаљином допуњују боју контраста, тако да можете користити црвене додатке.

Те модерне жене које се плаше да направе грешку при избору боје додатака зеленој хаљини требају обратити пажњу на ствари неутралних боја - беж, сива, црна, смеђа.

Алистилисти не препоручују креирање црно-бијелих слика заснованих на зеленој хаљини. Обиље зеленила ће учинити да модна жена изгледа као дрво које је оживело. Дакле, зелена у ансамблу, поред хаљине, може бити само једна ствар. На пример, појас, торба или ципеле.

Бусинесс имагес

Резервисане нијансе зелене боје су такође одличне за стварање пословних слика. Вриједи обратити пажњу на сиво-зелене и тамне боје.

Приликом креирања пословне слике потребно је изабрати додатну опрему за тамно зелену хаљину, преферирајући неутралну скалу. Међутим, бели додаци у пословним сликама ће бити неприкладни, боље је обратити пажњу на беж и сиве нијансе.

Сиво-зелена пословна хаљина може бити допуњена црним прибором.​​Црна може бити ципела, појас, јакна. Али црне хулахопке са хаљинама било које нијансе зелених стилиста не препоручују ношење.

Суммер цасуалСлике се могу креирати помоћу сјајних додатака. У овом случају, на првом мјесту, наравно, заузимају додавање црвене боје. Цорал или парадајз прибор је одличан за хаљине светлих нијанси зелене. Сцарлет додатак ће одговарати сјајним нијансама боје, а тамно зелена хаљина ће изгледати добро у комбинацији са бордо бојама. Да ли комбинација зелене и црвене изгледа превише смион? Тада бисте требали обратити пажњу на свијетле нијансе ружичасте, на примјер, боју фуксије.

Комбинација беле са било којом нијансом зелене изгледа позитивно и светло. Овај тандем ће бити посебно успешан током летњег дана.

Вечерне слике

Бирајући додатну опрему за зелену вечерњу хаљину, пожељно је преферирати нијансе сребра или злата. У боји металне ципеле, појасеви и торбе изгледају спектакуларно. Са светлим нијансама зеленог, бели метал изгледа боље, са тамним, жутим.

Ципеле за вечерњу хаљину треба изабрати на пету, без обзира на дужину хаљине - мини, до колена или на под.Лети можете да носите сандале уместо класичних пумпи или платформских ципела.

При избору накита са обојеним камењем, морате обратити пажњу на комбинацију боја. Ако је хаљина жућкастозелена, онда можете носити накит од ћилибара, жутих топаза или цитрина. Ако је присутна у нијанси зеленеплави тон, најбоље је изабрати накит са сафирима, тиркизом, лапис лазулијем.

Не заборавите да у једном ансамблу не треба користити више од три врсте накита.

Свадебние фотографии

Данас нећете никога изненадити бојама вјенчаница. Младенка може изабрати зелену хаљину за дан вјенчања. Уосталом, ова боја има много нијанси, тако да ће избор бити веома широк.

Малахитне нијансе зелене су савршене за невесте са црвеном косом и плавушом.У овој боји хаљине директне и сусједне силуете изгледају посебно лијепо. Као додатак вреди користити жуте металне украсе са транспарентним кристалима.

Боја метвице вјенчанице савршена је за црнку или смеђу косу. Боја нане изгледа сјајно одећа са пахуљастим сукњама. Накит за ову хаљину боље је изабрати од сребра, а бисери су савршени.

Деликатна боја зелене јабуке је универзална, она ће одговарати свим невестама. Посебно добро у овој боји изгледају хаљине са лаганим летећим сукњама и хаљинама у рустикалном стилу. У другом случају, вијенац од свјежег цвијећа ће бити одличан додатак хаљини.

Обојени тоалети за младенку су већ прилично изражајни елемент, стога би прибор за зелену вјенчаницу требало изабрати слиједећипринцип модерације. У исто вријеме, стилисти препоручују избјегавање примјетних додатака исте боје.

Дакле, свадбени букет треба да буде попуњен светлим елементима, али треба избегавати обиље листова и зелених гранчица. Препоручује се да одаберете нијансе цвећа, с обзиром на тон хаљине. Ружичасто цвијеће ће одговарати њежним пастелним нијансама зелене боје, изабрати букет са црвеним ружама за богат тон хаљине.

Али треба избјегавати обиље накита, посебно ако хаљина има примјетан декор. За хаљине од мат текстилних тканина треба изабрати блистави накит - жути метал, сјајне кристале. Али ако је тканина сјајна, мат накит боље пристаје - полудрагим камењем (тиркиз, малахит, итд.), Бисера.