Циганске сукње: стварају свечану атмосферу и непажњу

Сматра се да је циганска сукња посебна одјећа коју само представници ове етничке групе или умјетници имају право носити. Светао, бујан, ствара посебну атмосферу прославе и безбрижног живота. Управо то расположење узрокује да дивне даме у свој имиџ укључе примамљиву гардеробу.

О светлих значении етническе сукње

У традицији Цигана, женска сукња није само предмет слике. Циганска сукња носи читав низ моралних и свакодневних правила. Стога, када га шивате, веома је корисно знати како изгледа класични рез.

Прави стил циганске сукње потиче на пријелазу из КСВИИ - КСВИИИ века. Сукња у циганској костиму има слободан рез, који нужно покрива не само кукове, већ и потпуно затварајућу ногу. Истовремено, руб не мора имати глатку ивицу, већ ствара илузију грубо подераног.

Што се тиче кројења, за њега се увек бира слободан рез „двоструког сунца“. Сатреба напоменути да се циганска верзија разликује од класичне сорте у бочном прорезу, што омогућава да се сукња постави кроз доњи део тела . Дно може бити изведено у облику шивених парангала. Дозвољено је да се нагласи у шпанском стилу. Међутим, овај додатак је опциони и у већини случајевањегова декоративна природа.

Друга опција је "невезана" лабава сукња. У ствари, ради се о широком панелу, који, око струка даме, такође формира "сунце". Волумен који скрива кукове, у овом случају, формира се стезањем вишка ткива у мирисном месту.

Дугачке циганске сукње су сада нешто другачије од класичних. Промене су утицале на саму тканину. Све чешће, поред обрезивања руба са воланима, користи се блок, комбинација више боја. Такође, у модерном резу често се проналази начин слојевања, при чему облога служи не само као декоративни елемент, већ и доприноси формирању додатног волумена за скривање око кукова и кољена.

Циганска сукња је постављена на просјечну ширину траке. У исто вријеме, његова локација увијек јасно пролази дуж линије струка. Такође је важно напоменути да је у неким случајевима прегача била постављена или ушивена преко сукње, са другим слојем. Могао је имати класичан изглед, или асиметрично, дијагонално преклопити кукове, наглашавајући струк.

Тканинско решење за ову врсту сукње је првобитно изабрано искључиво природно и практично. Памучно и неткано платно су савршене за ову сврху.Као елемент декорације коришћена је једноставна чипка . Сада, међутим, више воле користити, заједно са овим тканинама, дебели шифон, свилу и њихове вештачке варијације. То цреатеефекат помпе на главни материјал другог слоја шива другу сукњу. За његово сечење користе се већ јефтинији аналози - цхинтз, вискоза и други материјали за облагање. Изузетно је ретка и само у зимским верзијама намењена за свакодневно ношење са грубо вуненом вуном.

Што се тиче палете боја, свијетле, богате нијансе црвене, плаве, зелене, жуте се користе за модерно "читање" . Али ово стање није увек било. До краја 19. века, црна, сива, браон и понекад бела палета била је карактеристична за стил сукње. Ове боје су сачуване до данас, али само као позадина за наношење светлих цветних узорака, "грашак" и индијски "паислеи". Често можете да нађете “блок” комбинацију светлих и пастелних нијанси контрастне боје.

Правила за избор

У зависности од сврхе за коју се слика ствара, изабрана је сама сукња. Дакле, за плес је прикладно одабрати класичну верзију "сунца", која ће, уз активно кретање, бити јасно фиксирана у струку и неће се савијати пред лијепом дамом.

Да би одредила колико ће се сукња развући у плесу, дивна дама треба да узме рубове рука у руци и да их помакне у страну до нивоа рамена. У исправно изабраној варијанти, тканина ће бити лагана, са таласима који висе. Тканина саме плесне сукњеИзабрана је са сјајним сјајем - природна или вештачка свила или шифон, а сукња нема подставу.

Захтјеви за свакодневним изгледом су нешто другачији. У том случају треба изабрати сукњу “до пода” од реза А-силуете или једноставно “сунце”, израђено од природних мат материјала. Палета боја је ограничена на незасићене нијансе. Међутим, дозвољени су не само обрасци, већ и блокирање мноштва боја, раздвојених чипкастим уметцима или воланима.

Варијације на тему слика

Ако дивна дама није представник ромског етноса, онда је прикладно да носи такву сукњу као дио карневалске забаве. За то је изабрана циганска сукња. У дуету се слободном резу додаје блуза од финог шифона или свила са рукавима од три четвртине, обрубљена воланом. Такву блузу можете носити тако што ћете је једноставно ставити у појас или везати чвор испод линије груди.

Вреди напоменути једну карактеристику.Ако хаљину изабере удата жена, онда јој се препоручује да поштује двије традиције у саставу комплета . Прво, вежите косу шалом, увијајући чвор шал, мало на страну. Друго, додајте малу прегачу на слику и тек онда на себи носите појас с новчићима. Што се тиче ципела, у класичној верзији одијела је одсутан, али ће сваки модел пар на равном поду учинити. Слика треба да буде завршена великим драгуљима (минђуше, наруквице и монисто), којидопуштено је замијенити карневал висококвалитетним накитом за злато.

Ако дивна дама жели да носи овај стил сукње у свакодневном животу, онда би требала боље погледати слике у бохо стилу, који потиче из ромске културе.У летњим верзијама, како би се угладио утисак светлости сукње, она је комбинована са пастелним нијансама са уским мајицама или мајицама које покривају дужину кука . Поред сета, треба додати и широки или, напротив, уски кожни појас, сандале или балетне станове. А власници кратких статистика могу носити сандале.

У вансезони, циганска сукња је допуњена класичним резом са кошуљом у појасу или танким, лабавим пуловерима. Обиман, дугачак, дебели плетени џемпер или украшена јакна од антилопа , украшена ресама, може се бацити преко рамена. Ципеле би такође требало изабрати на малој пети или равној подлози: каубојске чизме биле би идеална опција. Слика је употпуњена елегантном врећицом.

Одвојено, вреди поменути избор прибора за свакодневно ношење.Да бисте нагласили цигански стил, обавезно носите масивни накит.Можете пажљиво погледати металне, позлаћене широке наруквице, украшене природним или умјетним камењем, привјесцима и великим наушницама. Савршено у слицишалови ће се уклопити у руски стил или шарени пејсли, распоређени са трокутом или прстеном на врату и раменима, као и велики плетени шалови и снуди.

Остаје да се примети да су циганске сукње светле, али веома захтевне у избору и избору одевних предмета. И зато, одлучујући да их носи, прелепа дама је дужна да узме у обзир не само класична правила селекције и регрутовања, већ и специфичности ношења одеће.