Сукња са јакном: стандардна и нестандардна комбинација

У модној индустрији, стабилнији дует од сукње са јакном не постоји.А ту је и врло практично објашњење: оба комада гардеробе заједно могу створити не само савршену силуету прелепе даме, већ и лако промијенити стилски правац слике свог власника.Зато стручњаци у креирању слика препоручују да послушате неке од њихових савета о избору и комплетирању тако сјајног дуета.

Основе дуета

Комплет који укључује џемпер и сукњу је уобичајен због његове практичности.Али стилисти обраћају пажњу на чињеницу да ако се не поставља питање дефинирања сукње и њених варијанти, онда је ситуација с јакном нешто другачија.

У класичном смислу , јакна је вунени комад одеће који је затакнут и има дуг рукав.Међутим, модерна јакна за сукње је ствар која укључује јакну, џемпер и џемпере, њихове опције за обрезивање и џемпере или пуловере.

Поред тога, ако је у класичном смислу јакна, то је увек плетена варијанта, сада су дозвољени вунени, плетени и чак памучни модели, потпуно природни и са додатком вештачког конца.

Што се тиче самог дуета, овдјеТреба напоменути да она није ограничена само на овај „двојац“. Стилисти препоручују да се окренете компликованим опцијама наношења слојева: комбинирајте сукњу с двије врсте џемпера, на примјер, танак џемпер и волуминозни кардиган.

Иначе, правила комбинације зависе од врсте одабраног реза, схеме тканине и боје оба дуо ставка.

Начела избора резања

Први утисак о цијелој слици се састоји од тога како се стил сукње комбинира с одабраним кројем јакне. Опште правило које стилисти препоручују да прате свим лепим дамама, у овом случају, каже: што је дебља сукња, то је више обавезан да се држи за торзо јакне. Али и овде постоје неке резерве у зависности од помпе модела сукње и степена виткости власника сета.

Стога се препоручује да се чврсто уклапају репови са волуметријским врхом. Најупечатљивији пример у овом случају је сукња за оловку са јакном, коју дизајнери намерно постављају на величину Овер-сизе. У овој верзији аквизиције, поглед је намерно уклоњен са врха и наглашена је виткост и дужина ногу. Али за оне који не желе да скривају струк и груди, стилисти препоручују да се окрену другим методама комбинације.

Дакле, за "оловку" приказане су комбинације са чврсто прилежућом и потпуно затвореном јакном за торзо, посебно ако је таква сукњапредложен с баскијским . Да би се формирала силуета „Пешчаног стакла“, стилисти препоручују окретање дуету заснованом на „оловци“ на моделима јакни са великим нагласком на деколтеу чамца или рукаву бакље, линију рамена. Док власници силуете "Обрнути троугао" у дуету са "оловком" могу да се односе на јакне са огртачким резом, формираним од муње или дугмади, као и модели са "раглановим" рукавом или "Бат".

Друге варијанте сукања без сукње, посебно код комисионирања за пуну даму, комбиноване су искључиво са варијантама полукодне јакне.

Принципи додавања слободног кроја сукњи са јакнама изгледају мало другачије. Опште правило у овом случају функционише беспрекорно, али само за опције које падају испод линије колена. За кратке моделе постоје нешто другачија правила. Дакле, за мини сукње, превелики џемпер или рез "шишмиша" би био идеална опција за врх, ако би жељели да се облачи мала трака за трбух.

Говорећи о карактеристикама реза сукње, вреди поменути правила о комбинацији у зависности од типа дизајна струка и дужине линије. Дакле, дуге опције, посебно у стилу бохо, могу се комбиновати са уским или лабавим џемперима, чији је декор лаконски. Док се кратке верзије препоручују да буду допуњене бесплатним моделима џемпера или украшеним занимљивим,наглашени декор или светле копије.

Што се тиче висине струка, посебне опције за сукње високог струка и њихово скупљање са џемперима захтијевају посебну пажњу .За њих се препоручују једноставне топ опције, које уредно означавају контуре торзоа прелепе даме.У овом случају, релевантне вишеслојне горње опције, у којима је уска дна јакне, увучена у сукњу, допуњена је лабавим, без везивног модела кардигана или плетене јакне.У овом случају, горњи елемент мора имати јасне вертикалне линије реза.

Основе избора тканине

Подједнако је важно одабрати прави џемпер за сукњу у верзији тканине.Најједноставнија комбинација је дует исте врсте материје.Најупечатљивији пример у овом случају су "два букла".Али међу стилистима и модним блогерима, они се сматрају потезом.

Стручњаци за слике препоручују да се у овом случају комбинују, на пример, танка сукња и џемпер од кашмира.Осим тога, уопште није потребно комбиновати два типа исте врсте тканине у дуету: довољно је да се у џемперу понови изглед тканине доњег дела дуета као уметак. Пример би била кожна сукња .Са јакном у којој су рукави или капије направљени од истог материјала, прекрасна дама ће изгледати врло занимљиво.Генерално, кожа или антилоп сукње се најбоље допуњују танким вуненим тканинама од џемпера мохер.или кашмир ).

Али занимљивији су контрастни дуои од тканина у којима су прозирне тканине (шифон, чинтс, чипке или батисте) комбиноване са “тешким” густим тканинама или великим вискозним.Тако, на пример, вунени џемпер са дугом сукњом, ушивен у неколико слојева прозирног креп-шифона, и трака која наглашава струк, може бити занимљива основа за романтични, бохо или улични изглед . Али комбинација дуге сукње од дебеле тканине, као што је баршун, вуна или сатен, поштује неколико различитих правила. За њих се препоручују опције за јакне од памучног или памучног плетива, минималистичког стила. Алтернатива могу бити кашмир или танки зидни мерино модели, посебно када се слика прави за свечану слику у кругу вољених.

И на крају вреди поменути деним сукњу. За њу, класична везана јакна ће бити одличан пратилац. Али немојте одустати од модела из других материјала. Стилисти предлажу да се придржавају препоруке: што је дуже сукњу трапера, то би требала бити тања и мекша текстура јакне.Може бити ангора тканина са равним дремцем или плетена блуза . Важно је напоменути да се, без обзира на дужину, памучни трапер од топа савршено уклапа у трапер од сукње, посебно,ако су причвршћене металним дугмадима или затварачем, налик на декор саме сукње.

Правила комбинације боја

Упркос чињеници да су стил и тканина одабрани исправно, прелепа дама може направити грешку у одабиру комбинације боја компоненти дуета. И зато се ситуација када и јакна и сукња појављују у униформној нијанси или је чест отисак. Стилисти препоручују да одбијете такву одлуку, јер одмах додаје доб власника дотичног дуета и позивају се на нешто другачија правила комбинације.

Прво, светли нагласак. Дозвољено је комбинирати обје компоненте у једној боји, али детаљ резања једне од њих мора бити различит у боји или у тиску. На пример, пјешчана јакна изгледа савршено са истим тоном у набране сукње. Овај декоративни елемент треба да буде изведен у светлој боји или цветни или животињски отисак који ће бити приказан приликом кретања.

Акцент боје може се пренијети не само на елементе откривене током динамике. Дозвољено их је распоредити на јарам или у појас и руб, оивичући полице јакне или елементе функционалног декорја (дугмад или патентни затварачи).

Друго, монохром, меланж и ефекат деградације. Говорећи о монохрому, стилисти препоручују да изаберете компоненте дуета у одређеним размерама, на пример, црвено и ружичасто, плаво и плаво,смеђе и беж и друго. Штавише, боја једног од објеката може се поновити у другом као акцентујући елемент (репеви џепова на сукњи који одговарају јакни).

Комбинације меланга су у многим аспектима сличне монохрому, са изузетком да се у меланге скали изводи један елемент сета, а други понавља најсветлију нијансу. Али ефекат деградације, у којој нијансе једне боје прелазе од најлакшег тона на раменима јакне до најтамније сукње на рубу, одговараће само високим лепотама, јер чак и такве "мутне" хоризонталне пруге могу смањити раст лепе даме.

Треће, "игра" графика. У овом случају, најсигурнија верзија у брању је примена шаблона на један од предмета дуета у питању, ау другом се понавља његов основни тон као што је уобичајено у случају сукње у кавезу и јакне која га допуњује. Али са суптилним осећајем за стил, можете користити комбинацију два отиска у таквом дуету.

Експерименти се могу започети грашком. У зависности од тога који део треба да се сакрије у волумену, мала верзија ове штампе се примењује на сукњу или јакну, а велика верзија се примењује на други елемент. Осим тога, можете "играти" не само са величином грашка, већ и са бојом позадине на коју се наноси, задржавајући уједначен облик.

Цветни отисак изгледа савршено на пуној сукњи. Да бисте прикупили занимљив дует, можете одабрати јакну са вертикалном или хоризонталном траком или танак, једва означен кавез. Савршенокомбиновани су међусобно геометријски, фантазијски и грбови. Али животињски отисак у овом комплету би требао бити један.

У закључку, остаје само да се напомене да, када се правилно одабере сукња са јакном, не само да ће бити корисно нагласити достојанство силуете прелепе даме, већ и изградити занимљиву, незаборавну слику у различитим стилским правцима.