Ми бирамо дечији накит за девојчице

Већина девојака воли да се облачи, а мајчина кутија за накит изгледа као право благо. Према томе, не може свака девојка одолети искушењу да “копају” у мајчиним минђушама, перлама и прстену. Јасно је да таква радозналост можда нема веома добре последице. Често, након што кћерка „нападне“, мајка открива да је бравица ланца сломљена, а њене омиљене куглице растргане и разбацане по соби. Наравно, ово се не ради из зла, само нису сва мала деца веома опрезна.

Да не би изгубили накит, маме би требало да скривају кутије за накит. Занимљива кћерка да купи лични ковчег који ће попунити дечији накит.

Шта се дешава?

Упркос чињеници да је накит направљен у старом Египту, накит се почео правити посебно за децу релативно недавно. Данас је накит за девојке представљен у великом асортиману. Бебе су савршене перле, прстење и наруквице од сјајне пластичне или полимерске глине. Старије девојке могу купити накит од дрвета, метала, јефтиног полудрагог камења.

Поред традиционалних перли, наруквица и наушница, често се у прибор за децу налази и прибор за косу. То могу бити обручи, разне укоснице, гумене траке, итд.

Украси за дјевојчице се издају узимајући у обзир добну психологију. Накит за бебе је увек веома светао, слике животиња, воћа, цртаних ликова, итд. Често се користе као декорације. “Цветне” декорације су веома популарне код тинејџерки, оне савршено истичу шарм младости.

Да ли је вредно уживања?

Неки превише строги родитељи вјерују да је накит за мале дјевојчице и тинејџере само-попустање. Наравно, перле и прстенови нису обавезни. Међутим, присуство накита не штети образовању. Напротив, ако девојка има свој драгоцени ковчег, онда ће од ране доби научити (наравно, под водством своје мајке или старије сестре) да бира накит за одређену одећу. И то доприноси формирању укуса и стварању индивидуалног стила у његовом одраслом животу.

Дакле, присуство накита у детињству - то није само-попустање, већ начин да се живот ваше ћерке олакша у будућности. Она лако може да покупи прибор за одећу, стварајући занимљиве ансамбле. Уосталом, избор накита је наука која је боље научити од младости.

Пажња на квалитет

Нажалост, велика количина робе сумњивог квалитета је заступљена на тржиштима. Бирајући накит за бебу, морате бити сигурни да су купљени артиклиизрађени су од еколошки прихватљивих материјала.

Ако планирате купити накит за тинејџерку, онда је боље да се одлучите за производ од природног камена. Штавише, пожељно је да декорације нису биле масивне и велике. На младим девојкама, такви производи изгледају смешно.

Шта купити?

Ако девојка има своју кутију за накит, њени рођаци неће морати дуго да се хрвају око онога што може да задовољи малу моду. Купите јој прекрасан накит као поклон, и она ће бити сретна. Али коју декорацију одабрати?

Прстење за девојке је најбоље добити универзалну величину, подесиву у пречнику. Ово ће избјећи фрустрацију. Поред девојака, девојке могу купити:

  • перле од вишебојних перли;
  • наруквице;
  • наушнице или копче;
  • суспензија;
  • танки ланци;
  • укоснице, обручи, тијаре за косу.

Али масивне брошеве и огрлице су украси за одрасле жене, ти производи неће украсити девојке.

Декорации домасеј

Данас се веома цијени индивидуалност, тако да је домаћи накит у моди. Дакле, ако мала модна мајка или сестра ужива у разним врстама рукотворина, они могу направити дјечји накит властитим рукама. Направите накит за девојку лакше него наруквицу или перле за одраслу девојку. Дакле, они који тек почињу да овладају техником рада са материјалом требапокушајте да направите једноставан дечији производ да бисте стекли непроцењиво искуство.

Папир

Најједноставнији и најповољнији материјал за израду накита за децу је папир. Израда папирних перли, а онда можете скупљати перле или наруквицу, је лако. Сама мала студенткиња може активно учествовати у стварању перли.

Папирне перле могу имати издужени, елиптични или заобљени облик. Да би направили куглицу, морате изрезати дуги конус из папира и навити папир на иглу, осигуравајући ивицу лепком. Затим ћете морати обојити готове перле у жељеним бојама и нанети их на јаку нит или линију за риболов.

Плетенние орнаменти

Маме које знају да кукирају могу направити различите декорације за своју кћер. На пример, можете везати лепи цвет и причврстити га на подножје старе копче за косу или траку за косу.

Готове дрвене перле можете везати разнобојним нитима и од њих сакупити украс звани слинг аутобусе. Велике перле се могу наизменично мењати са малим перлицама, везаним бојама јарких боја, итд.

Прикладен материал

Слатки накит за дјевојчице може бити израђен од разних материјала. Идете у шетњу шумом или парком? Тип жира. За девојку ће правити смешне перле или наруквицу.

Довео сам са одмора велику кутију граната? Од њих можете креирати разне декорације.

Сакупљен да одбаци досадну кожну торбу? Изрежите плоче коже без знакова хабања. Од њих можете креирати стилске декорације. Наравно, кожна наруквица или минђуше од мале девојчице, кићанкама је мало вероватно да ће стати, али ћерка тинејџерка ће бити одушевљена. Штавише, кожни накит је присутан у већини омладинских субкултура.

Беадс

Накит дјечјих перли може бити разнолик. Тинејџерка може научити како да ради са овим материјалом да би створила разне опције накита. Штавише, рад на моделирању накита од перли биће веома користан за девојку, јер она доприноси развоју таквих виталних квалитета као што су прецизност, истрајност и стрпљење.

Вреди почети са једноставним накитом, на пример, можете покушати да ткате наруквицу-флагеллум. А онда можете ићи на сложеније опције. Ко зна, можда ће дјетињаста страст ваше кћери за њу бити њен доживотни хоби. Штавише, такав хоби може донети добар приход, јер леп накит од ручне куглице није јефтин.

Полимерна глина

Овај материјал отвара невероватне просторе за креативност. Занатлије стварају невероватне ствари из полимерске глинебеаути. Али чак и почетници могу савршено да се носе са моделирањем перли, од којих ће касније бити могуће направити дечији накит.

Можете обликовати куглице различитих облика и величина заједно са малом модником. Чак и ако ће прво искуство у изради накита бити мало "неспретно", то су још увијек самоусављене перле које ће сигурно задовољити дјевојку. Поготово ако су светли и елегантни.

Дакле, накит за дјевојке може бити разнолик. Главна ствар је да се направи од материјала који су еколошки прихватљиви и као мала мода.